Πρώην συνεργάτης «καίει» τον Τραμπ: Ηξερε για τη Ρωσίδα που θα εξέθετε την Χίλαρι προεκλογικά

Ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εγκρίνει τη συνάντηση που έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 ο γιος του με ρωσίδα δικηγόρο.

Τη δικηγόρο η οποία υποσχόταν πληροφορίες που εξέθεταν τη Χίλαρι Κλίντον, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ την Πέμπτη.
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι δεν ήταν ενήμερος για αυτή τη συνάντηση, η οποία έχει επαληθευτεί πως πράγματι έγινε και εξαιτίας της οποίας ο γιος του, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, χρειάστηκε να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, όπου είχε διαβεβαιώσει πως δεν είχε ενημερώσει τον πατέρα του.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Την 9η Ιουνίου 2016, ο Τραμπ ο νεότερος και ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του προέδρου, είχαν συναντηθεί στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη με τη ρωσίδα δικηγόρο Νατάλια Βεσελνιτσκάγια, που θεωρούσαν ότι ήταν απεσταλμένη της ρωσικής κυβέρνησης και θα τους παρέδιδε πληροφορίες που εξέθεταν την Κλίντον, τη δημοκρατική υποψήφια στις προεδρικές εκλογές.
Σύμφωνα με την οικογένεια Τραμπ, η συνάντηση δεν απέφερε απολύτως τίποτε.
Ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην δικηγόρος και έμπιστος του Ντόναλντ Τραμπ, που πλέον έχει έρθει σε ρήξη με τον δισεκατομμυριούχο ρεπουμπλικάνο, διαβεβαιώνει ότι ο πρώην εντολέας του ήταν εν γνώσει του ραντεβού πριν γίνει και το είχε εγκρίνει, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και NBC.
Ο Κόεν δηλώνει ότι ήταν παρών όταν ο πελάτης του ενημερώθηκε για την πρόταση να γίνει η συνάντηση με τη ρωσίδα δικηγόρο και ότι την ενέκρινε ο ίδιος.

Ο Ντόναλντ ο νεότερος είχε δώσει εξηγήσεις για τη συνάντηση αυτή το καλοκαίρι του 2017, αφού ο Τύπος είχε αποκαλύψει ότι έγινε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, χρειάστηκε να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, ότι δεν ήξερε τίποτα ο πατέρας τουΟ Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, χρειάστηκε να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, ότι δεν ήξερε τίποτα ο πατέρας του

«Η γυναίκα, όπως έχει πει δημόσια, δεν ήταν κυβερνητική αξιωματούχος», είχε διαβεβαιώσει ο Τραμπ τζούνιορ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως εντέλει αποδείχθηκε ότι δεν είχε «καμιά πληροφορία να δώσει».

Ο ομοσπονδιακός ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ συνεχίζει να διενεργεί έρευνα για την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στη Μόσχα και την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016. Ο Τραμπ διαψεύδει ότι υπήρξε οποιαδήποτε σύμπραξη και καταγγέλλει συνεχώς ένα «κυνήγι μαγισσών». Η Ρωσία επίσης αρνείται ότι αναμίχθηκε στην αμερικανική εκλογική διαδικασία.
Σύμφωνα με το CNN, ο Κόεν είναι διατεθειμένος να καταθέσει ενώπιον του Μάλερ όσον αφορά αυτή τη συνάντηση.
«Δεν μπορεί κανένας να τον πιστέψει», σχολίασε ο Ρούντι Τζουλιάνι, δικηγόρος του Τραμπ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Αν βασιστούν σε αυτόν (…) θα καταστρέψει την υπόθεσή τους», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ομάδα του Μάλερ.

Μέχρι σήμερα, στον Μάικλ Κόεν δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Νέας Υόρκης διενεργούν έρευνα σε βάρος του δικηγόρου, καθώς τον βαρύνουν υποψίες για συνέργεια σε τραπεζική απάτη, για φοροδιαφυγή, αλλά και για ενδεχόμενη παραβίαση του νόμου που αφορά τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών, επειδή κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς—το πραγματικό όνομά της είναι Στέφανι Κλίφορντ—προκειμένου να αγοράσει τη σιωπή της για μια ερωτική συνεύρεση που εκείνη λέει πως είχε με τον Τραμπ. Ο αμερικανός πρόεδρος διαψεύδει την Κλίφορντ.