Πειθαρχική έρευνα για την υπόθεση Βγενόπουλου από τη Βασιλική Θάνου

Στα χέρια της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου βρίσκεται η πειθαρχική έρευνα -την οποία μάλιστα άσκησε η ίδια- για τον τρόπο που περιήλθε στα χέρια της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη η δικογραφία που αφορούσε τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο και τη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου.

Η απόφαση να τεθεί η πολύκροτη υπόθεση στο αρχείο, μετά από πολύμηνη διαδικασία, προκάλεσε αντιδράσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα και τον υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου, οι οποίοι υπέβαλαν αναφορές προκαλώντας την κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα ερευνήσει τους λόγους που η δικαστική έρευνα για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο δεν διεξήχθη από την εισαγγελέα διαφθοράς ή τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος που είναι αρμόδιοι λόγω της φύσης της υπόθεσης, αλλά από την εισαγγελέα εφετών.

Mετά τη νέα πειθαρχική αναμένεται και η απάντηση του επιχειρηματία, που είχε σπεύσει να διοργανώσει συνέντευξη τύπου μετά τη “δικαιωσή” του, όπως χαρακτήρισε την πρόσφατη εξέλιξη.