Παραιτείται ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο ανώτερος οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Γκάρι Κον, με φόντο τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου για επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Ο κ. Κον, ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες της μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος των ΗΠΑ και πολέμιος των τάσεων προστατευτισμού στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, θα εγκαταλείψει τη θέση που κατείχε στην αμερικανική κυβέρνηση εντός εβδομάδων, όπως γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος την Τρίτη.

Ο ίδιος ανέφερε σε δήλωσή του πως ήταν τιμή του που υπηρέτησε τη χώρα και έθεσε σε εφαρμογή οικονομικές πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης προς όφελος του αμερικανικού λαού. Ευχαρίστησε παράλληλα τον Αμερικανό πρόεδρο και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο μέλλον.

Ο κ. Τραμπ από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Κον για την «αφοσίωση» με την οποία «υπηρέτησε τον αμερικανικό λαό», σύμφωνα με τους New York Times.

Ο κ. Κον, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, πρόβαλε αντίσταση στην εξαγγελθείσα απόφαση του κ. Τραμπ για την επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, πρόσωπα στο περιβάλλον του είχαν αφήσει τις τελευταίες ημέρες να γίνει γνωστή η δυσαρέσκειά του και η πρόθεσή του να αποχωρήσει.

SHARE