Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν χτύπημα σε πυρηνικό εργοστάσιο

Μετά το πρώτο σοκ από την είδηση ότι οι βελγικές αρχές εκκένωσαν πυρηνικό σταθμό στη χώρα και εξετάζουν να κάνουν κάτι ανάλογο σε έναν δεύτερο, τρόμο προκαλεί η πληροφορία ότι υπήρχε σχέδιο για τρομοκρατικό χτύπημα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου οι αστυνομικές αρχές έχουν στην κατοχή τους βίντεο διάρκειας 12 λεπτών στο οποίο απεικονίζεται κορυφαίος Βέλγος πυρηνικός επιστήμονας να παρακολουθείται από τρομοκράτες.

Όπως φαίνεται, τις προηγούμενες ημέρες είχε συλληφθεί ένας ύποπτος που σχετίζεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο οποίος μαγνητοσκοπούσε με κρυφή κάμερα έναν από τους κορυφαίους Βέλγους ερευνητές.

«Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός βίντεο στο οποίο αναφέρθηκαν εφημερίδες και σχετίζεται με ένα πρόσωπο που συνδέεται με την πυρηνική βιομηχανία» εξηγεί σε ένα δελτίο τύπου η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Dernière Heure, ο άνδρας που «κατασκόπευαν» οι ύποπτοι είναι ο «διευθυντής του πυρηνικού προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης του Βελγίου».

Υπάρχουν φόβοι ότι θα γινόταν απαγωγή του για να έχουν πρόσβαση οι δράστες σε πυρηνικά υλικά με στόχο να εξαπολύσουν νέα μεγάλη επίθεση στην χώρα.