Ο Τσίπρας μετείχε σε εταιρεία που παρέλειψε στα πόθεν έσχες του!

Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε Ομόρρυθμη Εταιρεία, την οποία παρέλειψε να εμφανίσει στα πόθεν έσχες του, σύμφωνα με Τα Νέα.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρεία «Αγνάντι ΟΕ» συνεστήθη το 2007 και λύθηκε στο τέλος του 2015. Σ΄ αυτήν, συμμετείχαν επίσης ο Νίκος Παππάς και ο πολιτικός μηχανικός Χρήστος Καραμάνος, ο οποίος τον Ιούνιο του 2014 εξελέγη στο συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής και υπηρετεί ως αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδελφή του στις αρχές του 2010, ωστόσο τόσο η συμμετοχή του στην εταιρία, όσο και η μεταβίβαση του ποσοστού του δεν εμφανίζεται στα πόθεν έσχες του.

Επίσης, ο Νίκος Παππάς παρέμεινε στην εταιρία έως τη λύση της, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2015, με το δημοσίευμα να επισημαίνει ότι είναι άγνωστο εάν υπάρχει αναφορά για την εταιρία στα πόθεν έσχες του.

Η εταιρεία εμφανίζεται να έχει αποκτήσει το 2007 ένα οικόπεδο εμβαδού 6.055 τ.μ. στη Σέριφο έναντι 40.000 ευρώ.

foto-protoselido

Μάλιστα, Τα Νέα δημοσιεύουν το ιδιωτικό συμφωνητικό της σύστασης Ομόρρυθμης Εταιρίας «Χ.Καραμάνος – Ν.Παππάς – Α.Τσίπρας Ο.Ε.», της οποίας σκοπός είναι η κατασκευή οικοδομών και η ανάληψη κατασκευαστικών εργολαβιών.

Η μεταβίβαση του μεριδίου στην αδελφή

Ο Αλέξης Τσίπρας στις 11 Ιανουαρίου του 2010 μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδερφή του Ζαννέτ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι στη δήλωσή του 2010 δεν έχει εγγράψει τη συμμετοχή του στην εταιρεία, αν και σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να το κάνει, καθώς η δήλωση πόθεν έσχες του συγκεκριμένου έτους θα έπρεπε να αποτυπώνει την περιουσιακή του κατάσταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009, και άρα και τη σχέση του με την «Αγνάντι ΟΕ.

Επίσης, στο πόθεν έσχες του 2011 δεν δήλωσε ούτε τη μεταβίβαση του εταιρικού του μεριδίου ούτε το ποσό των 33.000 ευρώ που σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό η Ζαννέτ Τσίπρα «κατέβαλε σε μετρητά στον πωλητή» αδελφό της, προκειμένου να αποκτήσει το 1/3 της Αγνάντι ΟΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτό που καθιστά αξιοσημείωτη την παράλειψη είναι ότι έτσι δεν φαίνεται το ακίνητο της Σερίφου που είχε αγοραστεί το 2007.

«Νομικοί κύκλοι εξηγούσαν ότι η μη δήλωση της εταιρείας την καθιστά έτσι όχημα κτήσης άλλου μείζονος περιουσιακού στοιχείου – του οικοπέδου των έξι στρεμμάτων. Ούτως ή άλλως, πρόκειται για δηλώσεις ετών για τα οποία ο έλεγχος έχει περαιωθεί, οπότε σύμφωνα με τον νόμο, δεν επιτρέπεται διορθωτική δήλωση», αναφέρει το δημοσίευμα.