Ο Πρόεδρος ζητεί κυρώσεις σε όσους δεν εφαρμόζουν τη συμφωνία

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα η στρατιωτική παρέλαση αλλά και οι εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέλεξε και πάλι να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις και να αναφερθεί στην Εθνική Επέτειο μόνο μέσω ενός tweet στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των οικουμενικών αξιών του ανθρωπισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης». Παράλληλα έκανε λόγο για έξοδο από την κρίση σύντομα, και για μια «νέα Ελλάδα». Ο κ. Τσίπρας δεν παρέστη ούτε στην δοξολογία το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σαφή μηνύματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατόπιν της ολοκλήρωσης της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Κάνοντας ειδική μνεία στο προσφυγικό πρόβλημα, κάλεσε τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. να διαχειριστούν τις μεταναστευτικές ροές με βάση τις αρχές της Ευρώπης και να απομονώσουν ακόμη και με την επιβολή κυρώσεων, όσους διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα.

«Η Ελλάδα συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες, όπως ταιριάζει στον άνθρωπο, δηλαδή με όρους ανθρωπισμού» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι «απαιτούμε την ίδια συμπεριφορά και από τους εταίρους μας στην Ε.Ε.». «Όλοι οι Έλληνες που έχουμε δημοκρατικά ιδεώδη, οφείλουμε μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις, να υψώσουμε ένα ενιαίο τείχος συνευθύνης» συμπλήρωσε, εξαίροντας το απαράμιλλο παράδειγμα των αγωνιστών του 1821.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Έθνους, για την ελευθερία, για τη δικαιοσύνη, για την οικονομική προκοπή. Σήμερα, επίσης, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μια μέρα σπουδαία
για την Ορθοδοξία, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, είναι απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, μακριά από τις διχαστικές γραμμές του παρελθόντος.
Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους»

Το μήνυμα του 1821, σήμερα που η Πατρίδα δοκιμάζεται σε πολλά μέτωπα, παραμένει επίκαιρο. Τιμούμε τον υπέρ πάντων αγώνα για τη συνέχεια και επιβίωση του Γένους των Ελλήνων αναφέρουν οι ΑΝΕΛ.

“Σε μια περίοδο που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μαίνεται, που εκατομμύρια ξεριζωμένοι πλημμυρίζουν τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης, ενώ η επίθεση της κυβέρνησης και όλης της καπιταλιστικής αντιπολίτευσης ενάντια στην εργατική τάξη διαρκεί, το νόημα της 25ης Μαρτίου δεν είναι η παγίδα της «εθνικής ομοψυχίας». Έχει σύγχρονο περιεχόμενο, υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Τότε, φορέας – ηγέτης της κοινωνικής προόδου ήταν η αστική τάξη ενάντια στο φεουδαρχικό – οθωμανικό ζυγό και τους ντόπιους συμμάχους του. Εδώ και έναν αιώνα, φορέας – ηγέτης της προόδου, σε όφελος της πλειοψηφίας του πληθυσμού, είναι η εργατική τάξη” προσθέτει. Παρόντες στην παρέλαση ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο
αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας,

Για πρώτη φορά, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά δύο μη επανδρωμένα αεροχήματα με τα κέντρα ελέγχου τους επί οχημάτων ΜΑΝ που συνόδευαν τη μηχανοκίνητη φάλαγγα των Διαβιβάσεων.