Ο Γ. Πατούλης αποφασισμένος για υποψήφιος τον Δήμο Αθηναίων. Ξεκινά πρώτος με ορίζοντα τον Μάιο του 2019.

Δεν είναι βέβαιο ότι θα ορισθεί επίσημος υποψήφιος από τη ΝΔ, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη (που θέλει να ξαναγίνει υπουργός, όπως οι Κικίλιας και Δένδιας) και ο Κώστας Μπακογιάννης (που φέρεται να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής)

Προσεκτικά αλλά σταθερά βήμα προς μια επιδίωξη κορυφής, τον Δήμο Αθηναίων, με άνεση χρόνου για καλή προετοιμασία. Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2019 και όχι νωρίτερα, όπως έλεγαν στη ΝΔ για κρυφά σχέδια της Κυβέρνησης.

Μια πρόσκληση φαίνεται πως επιβεβαιώνει τα σενάρια που θέλουν τον δήμαρχο Αμαρουσίου, πρόεδρο του ΙΣΑ και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να ενδιαφέρεται για τη δημαρχία της Αθήνας. Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου

Με σήμα την Ακρόπολη αλλά και με θέα προς το ιστορικό μνημείο, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο εστιατόριο «Διόνυσος» ο ίδιος ως πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ενεργών Πολιτών με την επωνυμία «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά».

Η αρχική ημερομηνία της συνέντευξης Τύπου ήταν η 18η Ιουλίου ωστόσο τη μετέθεσε λόγω της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ την Τρίτη και την κήρυξη της 6ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα από την ΕΣΗΕΑ.

Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

«Οι ταυτότητες δεν του λείπουν. Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου. Σύμφωνα με όσα μου λένε, όμως, οι πληροφοριοδότες μου, ο Γιώργος Πατούλης (περί αυτού ο λόγος) δεν φαίνεται να αρκείται σε αυτές.

Εδώ και καιρό είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση θέσεων όπως για τον Δήμο Αθηναίων. Από την Πειραιώς η ανταπόκριση δεν υπήρξε θερμή έναντι του μέχρι πρότινος γαλάζιου υποψηφίου της, που είχε δώσει με επιτυχία τις μάχες τα προηγούμενα χρόνια.

Θα θυμίσω εξάλλου ότι για τον δήμο της πρωτεύουσας από τη ΝΔ προαλείφεται ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, πρώην δήμαρχος Καρπενησίου και ανιψιός του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Μπακογιάννης.

Δεδομένων τούτων, ο Πατούλης αποφάσισε μάλλον να πάρει το θέμα στα χέρια του. Κάπως έτσι πρέπει να εξηγείται η πρόσκληση που έλαβα χθες από έναν νεοσύστατο Ομιλο Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά», πρόεδρος του οποίου είναι ο ίδιος.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, ο Ομιλος θα παραχωρήσει συνέντευξη την ερχόμενη Τρίτη για να παρουσιάσει την έναρξη των δραστηριοτήτων του. Κι επειδή Πατούλης είναι αυτός, έχει ήδη δημιουργήσει και blog.

«Επιμένουμε αυτοδιοικητικά. Η Αθήνα θα γίνει ξανά Πρωτεύουσα της Ελλάδος κι “ατμομηχανή” της αναπτυξιακής αναγέννησης της πατρίδας μας» είναι το μότο. Και για όποιον δεν κατάλαβε, η γαλάζια μάχη για την Αθήνα μόλις ξεκίνησε.»

Παράλληλα, παρά τα όσα γράφονται από ορισμένους ευφάνταστους ή απληροφόρητους συντάκτες, δεν είναι βέβαιο ότι θα ορισθεί επίσημος υποψήφιος από τη ΝΔ, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη(που θέλει να ξαναγίνει υπουργός, όπως οι Κικίλιας και Δένδιας) και ο Κώστας Μπακογιάννης(που φέρεται να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής)

Σκουρλέτης –δημοτικές εκλογές: Αποκλείεται να γίνουν πριν το Μάιο 2019

Στην κατηγορηματική διάψευση πρόσφατου δημοσιεύματος κυριακάτικης εφημερίδας, το οποίο υποστήριζε ότι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα μετακινηθούν ένα χρόνο νωρίτερα, και θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2018, προχώρησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. «Δεν πρόκειται να πάνε πιο μπροστά οι δημοτικές εκλογές. Πιο πίσω μπορεί», ειπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει στην πρόσφατη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr.

Tότι ο υπουργός Εσωτερικών είχε επιβεβαιώσει στην ουσία παλαιότερο ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, σύμφωνα με το οποίο, στο πλαίσιο της, κατά τα φαινόμενα, ειλημμένης απόφασης της κυβέρνησης η αυτοδιοικητική περίοδος να ξεκινάει από 1η Ιανουαρίου και όχι 1η Σεπτεμβρίου, η θητεία των αιρετών θα παραταθεί έως το φθινόπωρο του 2019: «Οι εκλογές είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνουν νωρίτερα από το τέλος της παρούσας θητείας, αυτό είναι ξεκάθαρο, άρα αν θα αλλάξει λοιπόν η ημερομηνία θα είναι έτσι ώστε να πάμε πιο πέρα, πιο πίσω δηλαδή. Εγώ θεωρώ απαραίτητο το να αποσυσχετιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών από εκείνη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών. Λειτουργεί παραμορφωτικά για τον χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών το να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές. Το διακύβευμα είναι άλλο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δεν έχουμε ανάγκη από μια τέτοιου είδους αν θέλετε υπερπολιτικοποίηση, υπερκομματικοποίηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών»,τονίζει.