Νέα συνάντηση Φαλτσιανί με Έλληνες εισαγγελείς – Νέα στοιχεία

Τον ύπνο τους αναμένεται να χάσουν όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό μετά την πληροφορία ότι ο Εβρέ Φαλτσιανί συναντήθηκε εκ νέου με Έλληνες εισαγγελείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, ο κ. Φαλτσιανί έδωσε νέα στοιχεία στους εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη και Γιώργο Καλούδη για την αξιοποίηση όχι μόνο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και της λίστας Μπόργιανς.

Τα νέα στοιχεία που έδωσε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν καταλυτικά στις έρευνες του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου για το μαύρο αφορολόγητο χρήμα που εντοπίστηκε σε τραπεζικές καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, αλλά και στην παράλληλη έρευνα που διενεργείται με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου, για πιθανή δράση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η νέα κατάθεση του κ. Φαλτσιανί θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε υποκλέψει τα στοιχεία των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών στην HSBC Γενεύης.