ΝΔ: Χαράτσι και στον πολιτισμό με αύξηση των εισιτηρίων έως 300%!!!

Χαράτσι στον πολιτισμό χαρακτηρίζει η ΝΔ την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τα εισιτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους από 1η Απριλίου, μέχρι και 300%.

Συγκεκριμένα ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να αυξήσει τα εισιτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαράτσι και στον Πολιτισμό επιβάλλει τώρα η Kυβέρνηση!

Με απόφασή του, το Υπουργείο Πολιτισμού αυξάνει, από 1η Απριλίου, τα εισιτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, δίχως αυτή η αύξηση να συνοδεύεται από αλλαγές στη γενικότερη λειτουργία των χώρων ή από αναβάθμιση στις παροχές προς τους επισκέπτες.

Η απόφαση αυτή για αυξήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει και το 300% (20 από 12 ευρώ στην Ακρόπολη, 15 από 6 ευρώ στην Κνωσό, 8 από 2 ευρώ στη Σπιναλόγκα, 8 από τα 2 ευρώ στη Ρωμαϊκή Αγορά και το Ολυμπιείο). Ωστόσο, ανάμεσα στα άλλα, δεν εφαρμόζεται το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας -τουλάχιστον σε κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ακρόπολη – όπως είχε εξαγγελθεί.

Παράλληλα, πολλές αίθουσες Μουσείων παραμένουν κλειστές, τα πωλητήρια των Μουσείων είναι σχεδόν άδεια και το πολυδιαφημισμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο μοιάζει με … όνειρο θερινής νυκτός, καθώς παρά τις πολλαπλές κυβερνητικές εξαγγελίες (ο προηγούμενος Υπουργός κ. Ξυδάκης διαβεβαίωνε ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα ετίθετο σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2015), η εφαρμογή του συνεχώς μετατίθεται χρονικά στον μέλλον.

Όλα τα παραπάνω εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Ιδίως στα μάτια εκατομμυρίων επισκεπτών οι οποίοι διαπιστώνουν την ολιγωρία και την αδιαφορία της Πολιτείας για τον Πολιτισμό.

Έχει απαντήσεις για όλα αυτά ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μπαλτάς ή θα συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και να μεταχειρίζεται τον Πολιτισμό μας ως όχημα κυβερνητικής προπαγάνδας;»

akropoli