ΝΔ:Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τήρησε εθνική και όχι κομματική στάση στο Προεδρικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τήρησε εθνική και όχι κομματική γραμμή, εκτιμούν στελέχη της ΝΔ, αναφερόμενα στα όσα διημείφθησαν στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή την απαίτηση της Φώφης Γεννηματά, να μπει στο ανακοινωθέν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ανίκανη να χειριστεί το προσφυγικό.

Στελέχη της ΝΔ πάντως επισήμαιναν ότι το ζητούμενο εκείνη τη στιγμή δεν ήταν η αλλαγή κυβέρνησης αλλά η χάραξη εθνικής στρατηγικής για την εκπροσώπηση της χώρας μας στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για το προσφυγικό. Μπροστά στο να βρεθεί χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση η Ελλάδα στις Βρυξέλλες μεθαύριο, ο κ. Μητσοτάκης, έλεγαν οι ίδιες πηγές, προτίμησε να μη συμπαραταχθεί με το αίτημα για συγκρότηση ευρύτερης κυβέρνησης συνεργασίας αλλά να προτάξει την ανάγκη μιας μίνιμουμ συμφωνίας για το προσφυγικό.

Βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι αν πηγαίναμε αυτή τη στιγμή σε μια μορφή οικουμενικής θα παραχωρείτο στον κ. Τσίπρα το τέλειο άλλοθι για ένα τυχόν ναυάγιο των ελληνικών θέσεων στις Βρυξέλλες. Ενώ τώρα δεν μπορεί να έχει καμία δικαιολογία, πολύ περισσότερο αφού πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής έχοντας εξασφαλίσει σε σημαντικό βαθμό μια εθνική γραμμή.

Τα ίδια στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι αυτή η εθνικά υπεύθυνη στάση δεν εμπόδισε τον κ. Μητσοτάκη να δηλώσει ξεκάθαρα, και δημοσίως, ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στην κυβέρνησή του ότι θα καταφέρουν να υλοποιήσουν όσα συμφωνήθηκαν στο Προεδρικό, στάση που σημαίνει ευθεία αμφισβήτηση της κυβέρνησης και σε μεγάλο βαθμό συμπόρευση με τους Θεοδωράκη, Γεννηματά και Λεβέντη.