Μπακογιάννη: Ο κ. Τσίπρας έκανε τεράστια ζημιά, μόνο η ΝΔ μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη της Μεταπολίτευσης και μόνον η ΝΔ μπορεί να τη ρίξει το ταχύτερο δυνατό», είπε η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας σε κομμάτική εκδήλωση, η πρώην υπουργός τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας έκανε τεράστια ζημιά» και πως «κάθε μέρα που περνάει κάνει μεγαλύτερη».

«Οσο πιο γρήγορα φύγει και μιλήσει ο λαός, τόσο πιο γρήγορα θα ξανασταθεί η χώρα και πάλι στα πόδια της», υπογράμμισε.

Η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς σε όλους τους τομείς και κυρίως την οικονομία, το προσφυγικό και τα εθνικά θέματα.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση, επειδή διαφωνεί με το περιεχόμενο της αξιολόγησης.

«Δεν θα χρειαζόταν το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ εάν δεν υπήρχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 1,5 δισ. άμεσων φόρων δεν πρόκειται να εισπραχθεί, διότι οι Ελληνες δεν έχουν να πληρώσουν, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει, στη λεπτομέρεια του, ότι υπήρχε τρόπος μειώνοντας δαπάνες να μειώσουμε φόρους», ανέφερε.

Για το Προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδειξε «απόλυτη ανικανότητα», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Χρειάστηκε 8 μήνες η κυβέρνηση για να καταλάβει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες και ότι πρέπει να υπάρχουν κλειστά κέντρα. Ξέρουμε τι θα πει πρόσφυγας. Δεν υπάρχει προνόμιο ευαισθησίας σε κανένα κόμμα».

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι οι νόμοι ισχύουν για τους πάντες και αναρωτήθηκε:

Πώς δεν παρενέβη η Αστυνομία στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μετανάστης προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το παιδί του σαν σφεντόνα, για να προστατεύσει αυτή την ψυχούλα, πώς εξακολουθεί να είναι για τόσες μέρες κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη ή μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων και προσφύγων να κλείνουν τη γέφυρα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Ευζώνων.

Χαρακτήρισε «ντροπή» την κατάσταση στην Ειδομένη, αναφέροντας ότι «η ΝΔ θα αγωνιστεί να υπάρξει η κοινή λογική σε αυτή την κυβέρνηση για όσο είναι ακόμα κυβέρνηση».