Μήνυμα αισιοδοξίας με νότες στην Ειδομένη

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Στο στιγμιότυπο όπου η 24χρονη Νουρ αλ Χιζάμ, από την Συρία, έπαιξε πιάνο υπό βροχή στην Ειδομένη, ανάμεσα στα λασπόνερα και στους χιλιάδες πρόσφυγες συγκίνησε το πανελλήνιο, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα ειρήνης και ελπίδας σε όλο τον κόσμο.

“Ελπίζω ότι θα επικρατήσει τελικά ειρήνη στη Συρία και ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να περάσουν τα σύνορα και να να ζήσουν ελεύθεροι. Και πως οι άνθρωποι εδώ, που υποφέρουν όπως εγώ, δεν θα συνεχίσουν να υποφέρουν” έλεγε λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους, η νεαρή πρόσφυγας που χάιδευε με τα δάχτυλά της το λευκό πιάνο που έφερε ειδικά γι’ αυτήν στον καταυλισμό της Ειδομένης ο διεθνούς φήμης Κινέζος εικαστικός και ακτιβιστής ‘Αι Γουέι Γουέι.

Με τη συγκίνηση να είναι έκδηλη στο πρόσωπό της η Νουρ, έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι οι πρόσφυγες δεν είναι μόνο αριθμοί, είναι άνθρωποι με ευαισθησίες οι οποίοι μέσα στις δύσκολες δοκιμασίες που περνούν δεν χάνουν την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο.

“Είχα μεγάλη αγωνία αλλά αισθάνομαι πολύ καλά που τελικά ακούμπησα, ύστερα από τρία χρόνια, τα πλήκτρα” είπε στους δημοσιογράφους η νεαρή πρόσφυγας που προσπαθεί, μαζί με τους γονείς της, να περάσει στη Γερμανία όπου ήδη βρίσκεται ο άντρας της.