Μάρδας: Η γνώση μας για τους πρόσφυγες-επενδυτές αυξάνεται

Δε μαθαίνει από τα λάθη του ο υφυπ. Εξωτερικών Δημ. Μάρθας και επαναλαμβάνει τη θέση του για τους μετανάστες-επενδυτές. Θέση που καυτηριάστηκε ακόμη και από τους συντρόφους του στο κόμμα και στην κυβέρνηση.

«Επιμένουμε γιατί η γνώση μας από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αυξηθεί πάρα πολύ με ένα σύνολο πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει», ανέφερε.

Μιλώντας στο «mega» διευκρίνισε ακόμη ότι δεν είπε πως «πλούσιοι πρόσφυγες υπάρχουν στην Ειδομένη και τον Πειραιά», αλλά ότι «υπάρχουν πλούσιοι πρόσφυγες στο σύνολο των Σύρων που έρχονται στη χώρα μας ως πρόσφυγες».

Για την κριτική που δέχθηκε, τη διαχώρισε σε αυτήν που «συμπληρώνει, επεκτείνει και τονίζει κάποια θέματα που έχουν σχέση με την εισήγηση” και σε αυτήν που γίνεται από την αντιπολίτευση «αγνοώντας πλήρως τη διεθνή εμπειρία και γνώση».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει το ταχύτερο δυνατόν.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας, μια ημέρα μετά τις αποκαλύψεις, μέσω Wikileaks, για τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου για την Ελλάδα, ανέφερε ότι πρόκειται για «μια συζήτηση δύο ατόμων, ως εκ τούτου αν υπάρχει κάποια θέση εκ μέρους των πιστωτών ότι πρέπει να φτάσει η διαπραγμάτευση εκεί και έρθει και επίσημα στο τραπέζι», τότε η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι ότι «πρέπει να τελειώσουμε το ταχύτερο δυνατό».

Ερωτηθείς για την άποψη που εξέφρασε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό ότι από τη στιγμή που υπάρχει ο ESM αυτός και μόνο θα έπρεπε να βρίσκεται στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Δημήτρης Μάρδας υποστήριξε ότι «τα της Ευρώπης έπρεπε να τα χειρίζεται η Ευρώπη».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η συζήτηση για το χρέος, για την οποία πιέζει το ΔΝΤ, «μπορεί να ολοκληρωθεί και σε επίπεδο Ευρώπης, μιας που αυτός ο φορέας ο οποίος ασχολείται με το θέμα είναι κατά κύριο λόγο η Ευρώπη και το ΔΝΤ σχεδόν έχει φύγει». «Το ξοφλάμε, τελειώνουμε», είπε χαρακτηριστικά.