Μαξίμου & ΣΙΑ αδειάζουν Φίλη

Άβολα πρέπει να νιώθει ο Νίκος Φίλης, μετά τις διακριτές αποστάσεις που πήρε το Μαξίμου, αναφορικά με τις δηλώσεις του για το κίνημά “παραιτηθείτε”. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο υπουργός Παιδείας προστίθεται στη λίστα με τους υπουργούς οι οποίοι είναι υποψήφιοι για απομάκρυνση από την κυβέρνηση, μόλις ο Πρωθυπουργός προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Προσωπικές απόψεις χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ότι είναι στα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας να διαδηλώνουν οι πολίτες εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στην Νέα Δημοκρατία.

Κύκλοι του πρωθυπουργού τονίζουν ότι «η Νέα Δημοκρατία ψάχνει αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται από όπου μπορεί», διαμηνύοντας ότι «το δικαίωμα για πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο».

Βούτσης: Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στις δηλώσεις Φίλη, κράτησε -όπως και το Μαξίμου- σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας, υποστηρίζοντας πως ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του.

Σκουρλέτης: Δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται στο πλαίσιο του Συντάγματος» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, σχολιάζοντας σήμερα τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη.

Αποστάσεις και από τον Κατρούγκαλο

Και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις Φίλη. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 FM», ο υπουργός Εργασίας είπε: Ακόμα και κινήσεις τύπου κατσαρόλας όπως αυτή, προφανώς έχουν συνταγματική προστασία απλώς είναι λίγο παράδοξο όλοι αυτοί που στην πραγματικότητα έχουν ένα πρόβλημα με τη λέξη ‘λαός’, όχι μόνο με τη λέξη λαϊκισμός να κατεβαίνουν τώρα σε κάτι που προφανώς όταν το έβλεπαν στις πλατείες με τους αγανακτισμένους το οίκτιραν και αισθάνονταν κάποιου είδους ανατριχίλα. Εγώ χαίρομαι να βλέπω τέτοια πράγματα αναστροφής της πραγματικότητας, μου φαίνεται ότι καλό είναι να ξέρουμε τι είναι ο καθένας σε αυτή την κοινωνία.
Πάντως ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν έχει ακούσει τη δήλωση του κ. Φίλη καθώς και ότι ο υπουργός Παιδείας έχει επανειλημμένα στοχοποιηθεί.