Λαθροχειρία Ξυδάκη στο διαδίκτυο- Αποκάλεσε σε συνέντευξη τα Σκόπια «Μακεδονία», και μετά το απέσυρε…

Σε μια απίστευτη λαθροχειρία προχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης.

Σε συνέντευξή του στη στην σλοβακική Pravda και στη δημοσιογράφο Daniela Balážová, ο κ. Ξυδάκης “βάφτισε” τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», ενώ περιέγραφε την κατάσταση που επικρατεί στα βόρεια σύνορά μας.

Μάλιστα υπερήφανος για τη συνέντευξη που έδωσε την ανέβασε και στην προσωπική του ιστοσελίδα.

xydakis1

Χθες αργά το βράδυ όμως, όταν έγινε γνωστή η «πατάτα» που έκανε, έδωσε αμέσως εντολή, χωρίς να δώσει οποιαδήποτε άλλη εξήγηση, να διορθωθεί η συγκεκριμένη αναφορά και το «Μακεδονία» να γίνει ΠΓΔΜ».

Και όντως έτσι έγινε. Μόνο που ο αδαής περί τα ηλεκτρονικά κ. Ξυδάκης δεν γνώριζε ότι το αποτύπωμα μένει στη Google και… την πάτησε.

Ιδού η διορθωμένη ανάρτηση:

xydakis2

Το απόσπασμα από την περίφημη συνέντευξη του κ. Ξυδάκη έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος: Η Σλοβακία απέρριψε τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την μετεγκατάσταση προσφύγων και έστειλε αστυνομικούς στη Μακεδονία, στο πλαίσιο της μεταναστευτικής κρίσης. Πώς αντιλαμβάνεστε την προσπάθεια να χτιστεί στα σύνορα Ελλάδας-Μακεδονίας «ευρωπαϊκή γραμμή άμυνας», όπως την αποκάλεσε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Viktor Orbán;

Ξυδάκης: «Φοβάμαι πως το γεγονός ότι αρχίσαμε να χτίζουμε τείχη και φράχτες-συρματοπλέγματα, αποτελεί βήμα πίσω προς την εποχή όχι του Ψυχρού Πολέμου, αλλά προς μια χειρότερη ακόμη εποχή της δεκαετίας ’20 και ’30 του προηγούμενου αιώνα, όταν η Ευρώπη ήταν κατακερματισμένη και γεμάτη φόβο και μίσος. Και αυτό προκάλεσε πολλά δεινά και πόνο».

Δημοσιογράφος: Τι σημαίνει ενίσχυση των συνόρων αυτών για την Ελλάδα;

Ξυδάκης: «Για την Ελλάδα αυτό αποτελεί μία κακή εξέλιξη. Δεν έχουμε εχθρούς, δεν πολεμάμε κανέναν. Όταν χτίζετε φράχτες, είναι για άμυνα έναντι κάποιου εχθρού. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο εχθρός. Η Ελλάδα; Οι πρόσφυγες; Ούτως ή άλλως, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να αποφασίσουν για κάποια πράγματα. Πού ακριβώς βρίσκονται τα σύνορα της ΕΕ; Αν βρίσκονται μεταξύ των ελληνικών νησιών και της Τουρκίας, τότε θα πρέπει εκεί να σπεύσουν να βοηθούν για τη διαχείριση της κατάστασης. Αν πιστεύουν ότι τα σύνορα βρίσκονται πριν την Ελλάδα, τότε πού ακριβώς είναι αυτά; Στην Κροατία ή μήπως στη Σλοβενία; Γιατί να είναι στη Μακεδονία;(!!!) Μόνον εφ’ όσον θεωρούν την Ελλάδα εχθρό τους».

Το ορθό βέβαια θα ήταν ο κ. Ξυδάκης να βγάλει μια ανακοίνωση να παραδεχθεί ότι πρόκειται περί λάθους και να κάνει την επιβαλλόμενη διόρθωση.

Ευτυχώς βέβαια που μέχρι στιγμής δεν επέρριψε τις ευθύνες στη… Google!!!