Κυρίτσης: Τόσο κατάλαβε, τόσο λέει ο Μάρδας- Επιμένει ότι τα μέτρα είναι ταξικά

Απαξιωτικός και προσβλητικός προς τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μάρδα ο οποίος αμφισβήτησε κατά πόσο μπορούν να εφαρμοσθούν τα περί ταξικών μέτρων με βάση την ψήφο στο δημοψήφισμα, εμφανίσθηκε ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης στο MEGA, υποστηρίζοντας ότι «τόσο κατάλαβε, τόσο είπε».

Αντίθετος στις απόψεις Κυρίτση εμφανίσθηκε στο «Ε» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσόγονος ο οποίος «αδειάζοντας» τον κ. Κυρίτση και θέλοντας ως συνταγματολόγος να αποδείξει ότι δεν ευσταθεί η άποψή του είπε:
«Οι Ελληνες συνεισφέρουν στα βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και όχι με το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα ή στις εκλογές».

Αντίθετη άποψη βέβαια έχει η βουλευτής κυρία Καρακώστα η οποία ταυτίσθηκε απόλυτα με τον κ. Κυρίτση κάνοντας λόγο στον ΣΚΑΙ για μέτρα με ταξικό πρόσημο.

Ο κ. Κυρίτσης στο MEGA εμφανίσθηκε σταθερός στην τοποθέτησή του ότι η κυβέρνηση “ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μένουμε – ευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει”

Επικαλέστηκε και πάλι αναφορά του προέδρου της ΝΔ ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευποροτέρων” και εξήγησε ότι “η πολιτική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύλιση ενός κομματιού του βάρους από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους”.
Ερωτηθείς αν θα ξανάγραφε όσα έγραψε απάντησε ότι θα το έκανε αλλά θα τα επεξηγούσε με την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και ανά θέση στην παραγωγή.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση με αυτούς που ψήφισαν “ναι” αλλά “υπάρχει η πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους”. “Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι ψήφισαν ‘όχι’, πολλοί φτωχοί άνθρωποι-γιατί έτσι κατάλαβαν- ψήφισαν ‘ναι’ .Το θέμα δεν είναι ποιος ψήφισε τι, αλλά η κατανομή των βαρών από τους φτωχούς στους πλούσιους”, τόνισε.
“Υπάρχει κάποιος τρόπος η εφορία να βρει ποιος έχει ψηφίσει τι;”, διερωτήθηκε και ερωτηθείς αν ήταν μια “λάθος γραφή ή κάτι το υπερβολικό” απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας ότι “αν βάλουμε κάτω τα ποιοτικά στοιχεία της ψήφου και του δημοψηφίσματος” θα δούμε ποιες ήταν οι επιλογές.
Ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι το “Μένουμε Ευρώπη” δεν ήταν κομμάτι του δημοψηφίσματος αλλά “μια απελπισμένη προσπάθεια της αντιπολίτευσης να συγκεντρώσει φοβισμένους ανθρώπους στην κάλπη της”.
Απαντώντας στα περί διχασμού που του καταλογίζονται είπε: “Στις 25 Ιανουαρίου, μόλις είχε αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης, είχε βγει και είχε πει ότι θέλει να εκπροσωπήσει το 40% του ‘ναι’ που είναι οι άνθρωποι που ξυπνάνε 6 το πρωί, λες κι εμείς στις 6 ξυπνάμε από τα μπουζούκια και κανείς δεν βγήκε να πει τίποτα”.
Κατηγόρησε ακόμη τη ΝΔ ότι “προσπάθησε να δημιουργήσει θόρυβο” επειδή ήρθε χθες ο Πούτιν κι επειδή έκλεισε η αξιολόγηση.
Σε ό,τι αφορά την επιστολή του βουλευτή της ΝΔ, κ. Καράογλου, με την οποία ζητεί την παραπομπή του στην επιτροπή Δεοντολογίας κάνοντας λόγο για επικίνδυνη συμπεριφορά που προσβάλει τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, ο κ. Κυρίτσης σχολίασε: “O κ. Καράογλου είναι βουλευτής και ζητάει να παραπεμφθώ στην επιτροπή Δεοντολογίας για έκφραση γνώμης. Ωραίος βουλευτής”.
Κληθείς, δε, να σχολιάσει δήλωση του Δημήτρη Μάρδα ότι δεν υπάρχει καμιά τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και ότι δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Tόσο κατάλαβε ο κ. Μάρδας τόσο είπε”, ενώ και για άλλα στελέχη που ασκούν κριτική δήλωσε ότι “όλοι μπορούν να έχουν την άποψή τους”.
Οι θέσεις Κυρίτση έχουν προκαλέσει αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο τη θέση Κυρίτση επιχειρεί να αξιοποιήσει επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ ως δικαιολογία για τα μέτρα και για να φανατίσει τους οπαδούς του γνωρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να προκαλέσει συσπείρωση της βάσης του και ο ταξικός διχασμός αποτελεί ένα καλό έναυσμα.