Κυρ. Μητσοτάκης από Χανιά: O λαός δεν θέλει δεύτερη φορά συμφορά

Την βεβαιότητα ότι εφόσον οι πολίτες εμπιστευτούν το κόμμα του και από τις εκλογές προκύψει ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά στην πρώτη ομιλία του μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “ξεπεράσαμε τις προσδοκίες” και “η οικονομία πηγαίνει καλύτερα από αυτό το οποίο εκτιμούσαμε κι εμείς”, ενώ επισήμανε πως η επενδυτική βαθμίδα “σημαίνει έναν καινούριο κύκλο ευκαιριών για την πατρίδα”.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως “η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα”, σημειώνοντας ότι “μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς μας κατά 25% σε μια τετραετία”, ενώ τόνισε ότι “πρέπει να σβήσει και θα σβήσει το τέλος επιτηδεύματος, καθώς θα βελτιώνεται η φορολογική συμμόρφωση”.

Ως δεύτερη προτεραιότητα προσδιόρισε την αξιοπρεπή δημόσια υγεία, τόνισε ότι μέσα στην επόμενη τετραετία το 100% των διαδικασιών στο δημόσιο θα είναι ψηφιακό, ενώ ανέδειξε και τις πολιτικές για τους νέους.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι “τελευταία του δέσμευση, αδιαπραγμάτευτη είναι η ισχυρή Ελλάδα, η συνέχιση του αμυντικού μας προγραμματισμού και μία συνεπής πολιτική στο μεταναστευτικό, η οποία θα συνοδεύεται από παράλληλες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες”.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για “διχαστικό «Πολακισμό», που είναι το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα”, ενώ τόνισε πως “τα 45 δισεκατομμύρια που τάζει, μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε δύο ενδεχόμενα: είτε σε νέα φοροεπιδρομή, είτε σε πτώχευση και σε καινούργιο μνημόνιο”.

Έκανε επίσης λόγο για “ύπουλη μεθόδευσή του φεύγοντας εκείνος, αφού είχε εκλεγεί δύο φορές με ενισχυμένη αναλογική, να αφήσει πίσω του την «παγίδα» της απλής αναλογικής” και αφού επισήμανε ότι “δεν θα κάνουμε το χατίρι σε αυτούς που επιχειρούν να βάλουν την πατρίδα μας σε νέες περιπέτειες”, πρόσθεσε:

“Πώς θα το κάνουμε αυτό; Με την ψήφο μας την 21η Μαΐου. Γιατί τότε καλούμαστε να απαντήσουμε σε κάποια απλά ερωτήματα: Βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Θέλουμε αποτέλεσμα ή επιστροφή στα ψέματα; Θέλουμε το χθες με φόρους και περικοπές ή θέλουμε το αύριο με καλύτερες αμοιβές;

Θέλουμε κυβέρνηση που θα νικά στις τρικυμίες ή κάποιον που θα ναυαγεί στις δυσκολίες; Θέλουμε πατρίδα απελπισμένη ή πατρίδα θωρακισμένη; Θέλουμε τελικά ηγέτη με φωνή στο εξωτερικό ή άφωνο επισκέπτη με το μυαλό στο εσωτερικό; Με άλλα λόγια και πολύ απλά: Θέλουμε Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή θέλουμε ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό Τσίπρα; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα στο οποίο θα απαντήσουν οι πολίτες την 21η Μαΐου”.

Επανέλαβε εξάλλου ότι είναι απολύτως πεπεισμένος πως “αν οι αριθμοί τους το επιτρέπουν, τότε να το ξέρετε θα συνασπιστούν ακόμα κι αν ηττηθούν” και πρόσθεσε: “Ήδη, μάλιστα, άρχισαν να αναζητούν τρόπους να μπορούν να παρακάμψουν τη λαϊκή βούληση. Είναι το σενάριο της «πολιτικής τερατογένεσης», για το οποίο ήδη είχα προειδοποιήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ποια είναι αυτή; Θέλω να το φανταστείτε λίγο, μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Βαρουφάκη, ο ίδιος Βαρουφάκης που τώρα λέει πάλι ότι θα ξανακλείσει τις τράπεζες, με πρωθυπουργό Τσίπρα και με αντάλλαγμα τη μονιμοποίηση της απλής αναλογικής. Ένας δικός τους διπλός στόχος, που συνιστά όμως έναν διπλό όλεθρο για την Ελλάδα. Ένα ενδεχόμενο, όχι πολύ πιθανό, αλλά υπό προϋποθέσεις υπαρκτό. Ένας τρόπος μόνο υπάρχει να αποτραπεί: Ισχυρή Νέα Δημοκρατία, καθαρή νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.”

Τέλος υποστήριξε ότι” κίνδυνος της επόμενης μέρας δεν έχει μόνο την όψη μιας κυβέρνησης «κουρελού», αλλά μπορεί να πάρει και τη μορφή μιας αταίριαστης συνεργασίας, που είναι το άλλο πρόσωπο της παραλυσίας”.

SHARE