Με περίπου ένα δις κλείνει, μάλλον μέσα στον Ιούνιο η συμφωνία για το Ελληνικό και τον Όμιλο Λάτση

Άμεση συμμόρφωση στις εντολές του Eurgoroup να επιταχυνθούν οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που καθυστερούν, όπως αποκαλύπταμε σε χθεσινό μας δημοσίευμα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε πως τα ουσιώδη ζητήματα της σύμβασης και το τίμημά της δεν επιδέχονται αλλαγών, όμως η κυβέρνηση επιδιώκει κάποιες βελτιώσεις.

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του Ελληνικού, ώστε να αρχίσει η επένδυση, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε πως τα ουσιώδη ζητήματα της σύμβασης και το τίμημά της δεν είναι δυνατό να αλλάξουν, εξηγώντας ότι το ζητούμενο από την πλευρά της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν ορισμένες βελτιώσεις.

«Πιστεύει ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να λυθούν τα θέματά μας» καθώς πρόκειται για «μεγάλο έργο», δήλωσε, διευκρινίζοντας πάντως ότι πιθανό εμπόδιο στην επίτευξη συμφωνίας είναι τα προβλήματα και οι ενστάσεις που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Αν δεν υπάρξει συναίνεση κατ’ αρχήν των τοπικών κοινωνιών, τόσο μεγάλο έργο δεν μπορεί να προχωρήσει», είπε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ. «Η πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε, θέλουμε όμως με το τελικό προχωράμε να έχουν λυθεί οι ανησυχίες και οι ενστάσεις», προσέθεσε.
Αναφερόμενος στη σύσταση του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Πιτσιόρλας έκανε λόγο για θετική εξέλιξη, λέγοντας πως η Ελλάδα οφείλει να «κάνει τα πάντα» ώστε να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία της, καθώς αυτό αποτελεί «κλειδί» για την έξοδο από τη λιτότητα που έχει φέρει η κρίση.

«Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα, να κάνουμε τα πάντα για να βγούμε από την κρίση», που οδηγεί στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, επισήμανε.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε «γενναίο» τον Αλέξη Τσίπρα που παίρνει δύσκολες αποφάσεις, προσθέτοντας ότι δεν κρατά πικρία για τους υπουργούς Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και Ενέργειας Πάνο Σκουρλετη και τα όσα έχουν καταλογίσει στον ίδιο και το ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος, επαναβεβαίωσε την αισιοδοξία του ότι το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ θα πετύχει το στόχο για εισπράξεις 6 δισεκατομμυρίων ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως το 2018.

Πηγή: Non Paper News