Κουτσούμπας: Ο λαός να απορρίψει όλους τους εκβιασμούς

Να απορρίψει ο λαός τους εκβιασμούς και να χαράξει το δικό του δρόμο πάλης είπε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τα όσα δημοσιεύτηκαν από τα wikileaks σχετικά με τους διαλόγους Βελκουλέσκου και Τόμσεν.

Σε χθεσινοβραδυνή του ομιλία στην Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στις «υποκλοπές που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks ανάμεσα στους εκπροσώπους, στα κοράκια αυτά του ΔΝΤ, τον Τόμσεν και τη Βελκουλέσκου», έκανε λόγο για έκφραση αντιθέσεων και ανταγωνισμών καθώς «από τη μια ΗΠΑ και ΔΝΤ, που έχουν το επάνω χέρι οι Αμερικάνοι εκεί θέλουν μείωση του κρατικού χρέους, με νέο πιο σκληρό μνημόνιο και νέα πιο σκληρά μέτρα και από την άλλη Γερμανία, ΕΕ και λοιποί, που θέλουν επιμήκυνση του χρέους, με τήρηση των σκληρών μέτρων που αποφάσισαν τον Ιούλη και σταδιακά να παίρνονται όλα τα υπόλοιπα».

«Δηλαδή τι μας λένε; Να διαλέξουμε τη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη. Ο λαός πρέπει να απορρίψει και τις δύο λύσεις, να απορρίψει όλους τους εκβιασμούς, να χαράξει το δικό του δρόμο πάλης. Αυτά είπα στον κ. Τσίπρα στην τηλεφωνική μας συνομιλία όταν με πήρε για να με ενημερώσει. Και του είπαμε ότι αυτά θα πούμε καθαρά, δημόσια και ανοιχτά στον ελληνικό λαό, γιατί μόνο ο λαός μας, το κίνημά του πρέπει να πάρει επιτέλους τις τύχες στα δικά του χέρια», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας «γι’ αυτό λέμε ότι η πολιτική της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως πριν η διακυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο, μας πάνε από το κακό στο χειρότερο».