Κουμουτσάκος: Υπαρκτό το δίλημμα Μουζάλας ή Καμμένος

«Σοβαρό ολίσθημα που συνιστά αλλοίωση της πάγιας εθνικής γραμμής» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος το ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αποκάλεσε “Μακεδονία” την ΠΓΔΜ.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι από χθες η ΝΔ είπε ότι κ. Μουζάλας είχε την υποχρέωση να σκεφθεί την παραίτησή του. Εκείνος αρνήθηκε και τον στήριξε μάλιστα, σύμφωνα με διαρροές από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας. «Η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη και για το ολίσθημα, αλλά και για την κατάσταση στο προσφυγικό», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και προσέθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος σε ένα δίλημμα: ή Μουζάλας ή Καμμένος».

Υπάρχει υπαρκτό δίλημμα στο οποίο έχει εγκλωβιστεί η κυβέρνηση “Μουζάλας ή Καμμένος”, είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και εξήγησε: «Δεν αποκλείεται ο κ. Μουζάλας να μείνει στην κυβέρνηση. Την ίδια ώρα ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον κ. Μουζάλα. Πώς θα συνεργαστούν οι δύο υπουργοί στο θέμα του προσφυγικού; Αυτά τα διλήμματα μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να τα λύσει».

Η κυβέρνηση έβαλε χρονικό όριο μέχρι την Δευτέρα. Πρέπει όμως να υπάρξει κάθαρση προσέθεσε.
«Η κυβέρνηση έχει κάνει το σαρδάμ πολιτική της»

Η κυβέρνηση έχει κάνει το σαρδάμ πολιτική της ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και θύμισε μία σειρά “σαρδάμ” του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών από το “Λέσβος και Μυτιλήνη”, μέχρι το “τιμητική για την Ελλάδα η Ειδομένη” και το “νομό Ηπείρου. Πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα όριο το οποίο εξαντλήθηκε χθες.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Γιώργου Κουμουτσάκου «θα μεταφέρει την απολύτως απαράδεκτη εικόνα και κατάσταση στην Ειδομένη, εικόνα ντροπής για την Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο και για την Ελλάδα, μίας ακατάλληλης και ανίκανης Ευρώπης».

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ακόμη ότι χρειάζεται απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γιατί αλλιώς διαιωνίζεται η κατάσταση μίας χώρας με κλειστά σύνορα στο Βορρά και με ανοικτές ροές από τα ανατολικά.

Η κυβέρνηση ήταν απούσα όταν έκλειναν τα βόρεια σύνορα»

Επιπλέον ο κ. Κουμουτσάκος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για το κλείσιμο των βόρειων συνόρων, παρά την στήριξη που είχε από την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. Υποστήριξε ότι όταν ελάμβαναν χώρα οι διπλωματικές κινήσεις που οδήγησαν στο κλείσιμο των συνόρων, η ελληνική κυβέρνηση ήταν απούσα.

Πλήρης στήριξη Μητσοτάκη στην Κύπρο

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει την πλήρη στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία στο θέμα της διαπραγμάτεσης Τουρκίας με τη ΕΕ για το προσφυγικό, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.