ΚΕΕΛΠΝΟ: Αντικατάσταση προέδρου – Γεωργιάδης προς Πολάκη: «Η φυλακή πλησιάζει»

Στα ύψη παραμένει το «θερμόμετρο» στο χώρο της Υγείας με την αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη και του πρώην, πλέον, προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλου, για τις πειραγμένες λίστες επιτυχόντων εντατικολόγων, αλλά και με τη ΝΔ, να προειδοποιεί μέσω του αντιπροέδρου της Άδωνη Γεωργιάδη τον κ. Πολάκη, ότι η φυλακή είναι κοντά.

Η αντικατάσταση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θανάση Γιαννόπουλου με τον έμπιστο του κ. Πολάκη κ. Θεόφιλο Ροζενμπεργκ είναι άγνωστο αν θα δώσει τέλος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του στελέχους των ΑΝΕΛ και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη.

Υπενθυμίζεται ότι προϋπήρξε πόλεμος των δύο πλευρών που ως αποτέλεσμα είχε να ζητήσει ο κ. Πολάκης μέσω… face book τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και την απάντηση του κ. Γιαννόπουλου ότι οι θέσεις είναι άμισθες και αν επιθυμεί να καταργήσει τη διοίκηση.

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν δύο ημέρες πριν το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε αποφασίσει να μην εγκρίνει τον «διορθωμένο» από το γραφείο του κ. Πολάκη κατάλογο των επιτυχόντων στον διαγωνισμό για τις 100 θέσεις εντατικολόγων. Η πρώτη αντίδραση από τον, τέως πλέον, πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιο Γιαννόπουλο, ήταν ότι τα μέλη του Δ.Σ. δεν προετίθεντο να παραιτηθούν και ότι ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να βρει άλλες διαδικασίες για να παύσει τα μέλη του Δ.Σ., που –αξίζει να σημειωθεί– διορίστηκαν κατά την πρώτη περίοδο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης αντικατέστησε τον προσωρινό πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων εντατικολόγων στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ με δικό του, «διορθωμένο». Το υπουργείο έχει δικαιολογήσει την αλλαγή του πίνακα κατάταξης επιτυχόντων ως διόρθωση λαθών στη μοριοδότηση των υποψηφίων.

Ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για το έγγραφο μέσω facebook, έκανε λόγο για πρόβλημα νομιμότητας στον διαγωνισμό για τις ΜΕΘ μετά την παρέμβαση Πολάκη. Το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωση αντικατάστασης του κ. Γιαννόπουλου, κάνει λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις του τέως προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ και για άρνηση με προκλητικό τρόπο, και μάλιστα εξ ονόματος όλων των μελών του Δ.Σ., να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Η θρασύτητα και η “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” νοοτροπία του κ. Πολάκη χτυπάει κυριολεκτικά “κόκκινο”. Ο κ. Πολάκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο», είχε δηλώσει χθες ο τομεάρχης Υγείας Ν.Δ., Χρήστος Κέλλας. «Θέλουν να καταργήσουν κάθε έννοια ευνομίας και κάθε θεσμική διαδικασία για να εγκαθιδρύσουν ένα βαθύ κομματικό κράτος όπου όλοι θα υπακούουν τυφλά στις εντολές τους», είχε σχολιάσει η υπεύθυνη Εργασίας και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τέλος, ο ΙΣΑ κατέθεσε χθες αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των ΜΕΘ. Αλλωστε, στην ουσία του θέματος, όπως όλα δείχνουν, οι 200 «κλειστές» κλίνες Εντατικής θα αργήσουν να λειτουργήσουν…

Γεωργιάδης: «Κύριε Πολάκη η φυλακή πλησιάζει»

Για παράνομη παύση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε λόγο ο Αδωνις Γεωργιάδης και προειδοποίησε το Παύλο Πολάκη ότι «η φυλακή πλησιάζει».

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ το βράδυ της Μ. Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ως «ανάξιο» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η φυλακή πλησιάζει».

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Γεωργιάδης καταλόγισε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι παραβίασε τη νομιμότητα, ακυρώνοντας τελικά τον διαγωνισμό για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ. «Κύριε Πολάκη συνεχίστε έτσι και η φυλακή είναι κοντά», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, σε σχόλιό του στο twitter και με αφορμή την αντικατάσταση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «παράνομη, άνευ προϋποθέσεων» την παύση του κ. Γιαννόπουλου και διερωτήθηκε ποια είναι η άποψη του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τη ΝΔ ο κ. Πολάκης, με όσα έχει πει και κάνει και με τις απειλές που έχει εκτοξεύσει εναντίον δημοσιογράφων ότι θα τους χώσει τρία μέτρα κάτω από τη γη, θεωρείται ιδανικός στόχος και στο πρόσωπό του θα επικεντρώσει μέρος της αντιπολιτευτικής της τακτικής. Ο εκρηκτικός άλλωστε χαρακτήρας του εκτιμάται ότι θα συνεχίσει θα δίνει αφορμές και νέα αντιπολιτευτικά επιχειρήματα κατά της κυβέρνησης.