Καταρρέει η αγορά λόγω των φόρων- Οι Έλληνες περιορίζουν ακόμα και το… γάλα!

Ακόμα και βασικά τρόφιμα όπως το γάλα έχουν κόψει οι Έλληνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία για την κατανάλωση στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία προβλέπει ότι οι νέοι αυξημένοι φόροι από 1η Ιουνίου, θα επιφέρουν «black out» στην οικονομία και αποφασιστικό χτύπημα στο εισόδημα των.

Αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών να περιορίζεται λόγω των έμμεσων φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, με συνέπεια οι πωλήσεις στη λιανική σημειώνουν καθίζηση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου η συνολική αξία πωλήσεων στα σούπερ-μάρκετ υποχώρησε κατά 7,8% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Στα τρόφιμα, η μείωση των αγορών αγγίζει το 13%, με τους καταναλωτές να εξοικονομούν χρήματα ακόμη και στο γάλα.
Την ίδια στιγμή, οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ έφτασαν τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και το ασφαλιστικό έχουν προκαλέσει βαθιές ανησυχίες σε επιχειρηματίες, οι οποίοι πλέον φαίνεται να διερωτώνται αν υπάρχουν περιθώρια επιβίωσης σε αυτό το περιβάλλον.

Αντίθετα, αναμένεται να διογκωθεί η φοροδιαφυγή, καθώς τα κίνητρα έχουν αυξηθεί σημαντικά.

 

Αλλά και όσοι κάποια στιγμή βρίσκονται με λίγα χρήματα στα χέρια προσπαθούν να καλύψουν βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες από το να πληρώσουν φόρους προς το κράτος, με αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο ότι η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης να πέσει έξω.