Καραμανλής: «Δεν ήρθαμε στη Ρόδο για αντιπολίτευση. Ήρθαμε να βοηθήσουμε»

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Υπεύθυνο του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Σερρών, κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υπεύθυνο του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτή Κοζάνης, κ. Γιώργο Κασαπίδη, μετέβη στην Ρόδο και επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά.

Οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκαν για την κατάσταση από το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τους τοπικούς φορείς και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους οποίους και συνεχάρησαν για τις προσπάθειές τους. Στην Απολακκιά, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και ιδίως αγρότες και αντάλλαξαν απόψεις για τα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν.

 

Η Νέα Δημοκρατία, ως Κόμμα ευθύνης, είναι αποφασισμένη να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προς την Κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά οι συνέπειες της πυρκαγιάς. Μάλιστα, μέχρι τα τέλη Αυγούστου, κλιμάκιο του Κόμματος θα επισκεφθεί ξανά τις πληγείσες περιοχές, για να διαπιστώσει αν η Κυβέρνηση έχει αρχίσει να πράττει το καθήκον της απέναντι στους πολίτες της Ρόδου.

 

Αμέσως μετά το τέλος της επίσκεψής τους, οι κ. Καραμανλής και Κασαπίδης έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Κ. Καραμανλής: «Δεν ήρθαμε στη Ρόδο για να κάνουμε αντιπολίτευση για ένα τέτοιο θέμα. Ήρθαμε να βοηθήσουμε. Η αποτίμηση των ενεργειών της Κυβέρνησης θα γίνει τέλη Αυγούστου. Αυτό που προέχει τώρα είναι κυρίως η άμεση καταγραφή των ζημιών. Επίσης, πρέπει να δούμε το πρόβλημα με το αρδευτικό, αλλά και να προσπαθήσουμε με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο να δούμε εάν είναι εφικτό να δοθούν ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πληγέντες».

Γ. Κασαπίδης: «Επισκεφθήκαμε τις πληγείσες εκτάσεις, μιλήσαμε με τους αγρότες που μας μετέφεραν την αγωνία τους. Ο ΕΛΓΑ οφείλει να κάνει τις εκτιμήσεις άμεσα για τις αποζημιώσεις. Οι καλλιέργειες χρειάζονται και στήριξη από το αρδευτικό σύστημα το οποίο έχει καταστραφεί. Δεσμευόμαστε να εξαντλήσουμε το δικαίωμα Κοινοβουλευτικού ελέγχου και να διερευνήσουμε κάθε πιθανότητα να διευκολυνθούν οι αγρότες που υπέστησαν ζημιές».