Καμμένος: Ψάχνοντας την εθνική γραμμή για το ζήτημα των Σκοπίων (VIDEO)

Σε αντιπαράθεση με την Ντόρα Μπακογιάννη για το ζήτημα των Σκοπίων εξελίχθηκε η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμένου για το πολυνομοσχέδιο.

« «Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή δεν έχει αλλάξει. Έχει αλλάξει κα. Μπακογιάννη; Ακούω την κα. Μπακογιάννη να λέει ότι η θέση έχει αλλάξει. Να σας θυμίσω ότι στην κυβέρνηση της οποίας ήσασταν ΥΠΕΞ, ο κ. Καραμανλής άσκησε βέτο. Ο ελληνικός λαός ακούει με ενδιαφέρον, ότι η κα. Μπακογιάννη λέει ότι η θέση της Ελλάδας υπό τον κ. Καραμανλή έχει αλλάξει. Κι αν κάνω λάθος να το διορθώσω», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος πριν του απαντήσει η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η ιστορική πραγματικότητα αυτή δεν διαψεύδεται, πριν η κυβέρνηση του Καραμανλή πάει στο Βουκουρέστι, οι πτέρυγες της βουλής είχαν συμφωνήσει σε μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτή είναι η θέση της χώρας», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Στη συνέχεια πήρε ξανά τον λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το χρέος δεν είναι το μείζον. Τον άκουσα να λέει ότι το ζητούμενο δεν είναι η αξιολόγηση, η οποία θα γίνει. Βεβαίως και θα γίνει και η αξιολόγηση είναι κάτι που πάλεψαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δεν το κατάφεραν. Βλέπουμε τις ΗΠΑ, με παρέμβαση του προέδρου, να μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους. Ακούστηκαν και άλλες αλήθειες. Με χαρά άκουσα τον κ. Μητσοτάκη, να λέει ότι σήμερα ζητείται πλεόνασμα 2% για το 2016-18. Αυτή η θέση είναι η ακριβώς αντίθετη από αυτή που είχε ζητήσει ο κ. Σαμαράς. Σήμερα για τελευταία φορά η Βουλή των Ελλήνων παίρνει μια απόφαση, που δίνει τη δύναμη των ΥΠΟΙΚ, που θα συνδυάσει την πορεία της Ελλάδος με το μέλλον της Ελλάδος, τη ρύθμιση του χρέους. Bεβαίως και να σχεδιάσουμε μια πολιτική που θα έχει σαν σκοπό τη μείωση των φόρων. Αντί λοιπόν να κατηγορείται η χώρα προς το εξωτερικό είναι πολύ καλύτερο να συμπλεύσουμε όλοι μαζί», ανέφερε ο κ. Καμμένος

«Ακούμε απίστευτα πράγματα. Άκουσα τον κ. Θεοδωράκη ο οποίος αντί να αναφερθεί στο νομοσχέδιο, έκανε μια επίθεση στους προσκυνητές που πήγαν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά», τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.