Καμμένος: «Ή αυτός ή εγώ»!- Υποχώρηση Τσίπρα

Βαθιά πληγωμένος βγαίνει από την ενδοκυβερνητική κρίση ο Αλέξης Τσίπρας καθώς αναγκάζεται να αποδεχθεί την απαίτηση του κ. Καμμένου για αντικατάσταση του κ. Μουζάλα, με αντάλλαγμα την διατήρηση της κυβερνητικής συνοχής .

Το μόνο που φαίνεται να πέτυχε ο κ. Τσίπρας – και τούτο επικαλούμενος εθνικούς λόγους, «πατώντας» στο ευαίσθητο σημείο του τον κ. Καμμένο- είναι η οποιαδήποτε αλλαγή να γίνει μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπου ήδη ευρίσκεται ο κ. Μουζάλας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Καμμένος σε μακρά συζήτηση που είχε με τον κ. Τσίπρα στο Μαξίμου, έθεσε στον πρωθυπουργό ξεκάθαρα το δίλημμα «ή αυτός ή εγώ», ζητώντας μετ’ επιτάσεως την αντικατάσταση του κ. Μουζάλα, με τον οποίο και στο παρελθόν είχαν «κόντρες».

Εξερχόμενος του Μαξίμου, μετά τη δίωρη συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος επέμεινε. «Η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, αλλά δεν έχει την εμπιστοσύνη μας ο Γ. Μουζάλας» δήλωσε σε έντονο ύφος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε επίσης ότι οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση είναι «ξεκάθαρες», αλλά επέμεινε στην παραίτηση του Γ. Μουζάλα.

Όπως είπε, ο Πρωθυπουργός κατανοεί τις θέσεις που του εξέφρασε αν και επέμεινε ότι ο κ. Μουζάλας δεν ήθελε να θέσει τέτοιο θέμα. Προανήγγειλε, δε, ότι μόλις ο Γ. Μουζάλας γυρίσει αργότερα απόψε από τη σύνοδο υπουργών στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή, θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε το θέμα με τους Γιάννη Δραγασάκη, Νίκο Φίλη, Ολγα Γεροβασίλη, Νίκο Παππά και στη συνέχεια μετέβη στο Μαξίμου και ο Πάνος Καμμένος για να το συζητήσει με τον πρωθυπουργό.

Ο κυβερνητικός εταίρος επέμεινε στην άποψή του να παραιτηθεί ο υπουργός Μεταναστευτκής Πολιτικής. Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μόλις έγινε γνωστή η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», ζήτησε από χθες την αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα. Ο κ. Καμμένος ζήτησε την απομάκρυνση Μουζάλα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό αργά χθες το βράδυ, σε ανάρτησή του στο Τwitter, αλλά και με δηλώσεις του σήμερα το πρωί.

«Ή αυτός ή εγώ. Εκανε γκάφα, πρέπει να πάει σπίτι του», είπε ο κ. Καμμένος.
Μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γ. Μουζάλα, ο οποίος πριν λίγο προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες, όπου στις 17:00 ώρα Ελλάδος μιλά στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την κατάσταση στην Ελλάδα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Γ. Μουζάλα, ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν υπέβαλε παραίτηση -γραπτώς ή προφορικώς- στον πρωθυπουργό.