Η απάντηση Παυλόπουλου στον Βασίλη Λεβέντη για σύσκεψη Πολιτικών αρχηγών

Απαντητική επιστολή απέστειλε ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλου προς τον πρόεδρο της «Ένωσης Κεντρώων» Βασίλη Λεβέντη, για το αίτημά του για σύγκληση της Σύσκεψης των Πολιτικών αρχηγών.
Στην απαντητική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου αναφέρονται τα εξής:

Προς τον
Πρόεδρο της «ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ»
Κύριο Βασίλειο ΛΕΒΕΝΤΗ

Αθήνα, 4 Απριλίου 2016
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Σας ευχαριστώ για την επιστολή που μου αποστείλατε, μέσω της οποίας με καθιστάτε κοινωνό των σκέψεων και των ανησυχιών σας αναφορικά με την πορεία της Χώρας μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης.

Με βάση τις περί αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας διατάξεις του Συντάγματος, αλλά και σύμφωνα με την όλη θεσμική και πολιτική πρακτική η οποία έχει ακολουθηθεί από τότε που καθιερώθηκε η δυνατότητα σύγκλησης Σύσκεψης, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, των Αρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων τα οποία εκπροσωπούνται στην Βουλή, η ως άνω Σύσκεψη είναι, θεσμικώς και πολιτικώς, εφικτή μόνον ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατόπιν τούτου, και κατ’ ακολουθίαν των όσων σας εξέθεσα, η επιστολή σας πρέπει να απευθυνθεί στον κ. Πρωθυπουργό. Και εφόσον αυτός συμφωνεί, ύστερα βεβαίως από συνεννόηση με τους άλλους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, έχει την διακριτική ευχέρεια να μου το προτείνει, οπότε και ενεργοποιείται η αντίστοιχη αρμοδιότητά μου περί σύγκλησης της Σύσκεψης.
Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ