Γιούχαραν τον Ρουπακιά-Με βίντεο απάντησε η μάνα του Φύσσα

«Αλήτη, δολοφόνε», φώναξαν στον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος αποφυλακίστηκε το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από 36 μήνες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, λόγω παρέλευσης του ανώτατου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης.

Λίγο μετά τις 9:30 το πρωί, ο Ρουπακιάς πέρασε την πόρτα του σπιτιού του, στον Ταύρο. Στα τελευταία του βήματα, από την κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι την είδοσο του κτιρίου, τον συνόδευαν δύο αστυνομικοί.

Εκείνη τη στιγμή, που έμπαινε στην πολυκατοικία αποδοκιμάστηκε από έναν άνδρα που του φώναξε «αλήτη, δολοφόνε» από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης το κτήριο της οποίας βρίσκεται δίπλα στην πολυκατοικία.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο αντικαθιστά την προσωρινή κράτηση με κατ΄ οίκον περιορισμό, ο Ρουπακιάς επιστρέφει στο σπίτι όπου διέμενε και στο παρελθόν με την οικογένεια του, υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, αλλά και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο κατηγορούμενος, θα μπορεί να μεταβαίνει – πάντα με συνοδεία – αποκλειστικά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με πρόεδρο την Μαρία Λεπενιώτη.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κακουργήματα που τον κατέστησαν προφυλακιστέο 18 και 12 μήνες αντιστοίχως.

Με βίντεο απάντησε η μάνα του Παύλου Φύσσα

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, αντέδρασε στην αποφυλάκιση Ρουπακιά με ένα βίντεο, το οποίο ανέβηκε κατόπιν άδειάς της στο λογαριασμό του Αθήνα 9,84 στο YouTube με τίτλο «Απολογίες Ρουπακιά, Χρυσή Αυγή και πραγματικότητα».

Σε αυτό περιλαμβάνονται αποσπάσματα της δικογραφίας με την ομολογία Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα αλλά και πλάνα από βίντεο στα οποία εμφανίζεται να χαιρετά ναζιστικά, να φορά μπλούζες με το σήμα της Χρυσής Αυγής, αλλά τις εικόνες με το αυτοκίνητο που μπήκε ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη το επίμαχο βράδυ και από το οποίο κατέβηκε ο Ρουπακιάς για να δολοφονήσει τον 34χρονο μουσικό.

Το βίντεο κλείνει με την εικόνα του ματωμένου σουγιά και τη λεζάντα «Οι δολοφόνοι ζουν ανάμεσά μας».

Ο δράστης της δολοφονίας Φύσσα ήταν ο τελευταίος που παρέμενε υπό προσωρινή κράτηση. Ολοι οι άλλοι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχουν ήδη αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Ρουπακιάς υπήρξε δραστήριο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, με υψηλή θέση στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας.

H θέση της ΝΔ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή απελευθέρωση από τις Φυλακές Κορυδαλλού του Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, λόγω συμπληρώσεως του προβλεπόμενου ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης, προτού ολοκληρωθεί η συνεχιζόμενη δίκη του, θα ήταν αδιανόητη κάτω από στοιχειωδώς παραδεκτές συνθήκες λειτουργίας του Κράτους ως δίκαιης πολιτείας.

Αναμφίβολα αποτελεί στίγμα στη λειτουργία των δικαστικών θεσμών της χώρας, που δεν θα εξαλειφθεί εάν, επιτέλους, δεν αποφασίσουμε να θεσπίσουμε εγγυήσεις απονομής έγκαιρης και αποτελεσματικής ουσιαστικής δικαιοσύνης».