Για μετωπική σύγκρουση με το Μητσοτάκη ετοιμάζεται ο Τσίπρας

Με βασικό θέμα την αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, πραγματοποίησε σύσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας με μέλη της κυβέρνησης και στενούς συνεργάτες του, στο γραφείο του στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά να φανεί είναι προτεραιότητα της η καταπολέμηση της διαπλοκής και θα επιτεθεί με σφοδρότητα στον πρόεδρο της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι είναι ¨κομμάτι” της διαπλοκής.

Επίσης συζητήθηκε η υλοποίηση της συμφωνίας για το προσφυγικό και η αξιολόγηση που αποτελούν μεγάλα αγκάθια για την κυβέρνηση.

Επισημαίνεται ότι την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για το κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών έχει προϊδεάσει και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας ότι ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής και ο ελληνικός λαός να μάθει ποιοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και τα έβγαζαν στο εξωτερικό, χρεώνοντας τα κανάλια τους.

Στην αυριανή συζήτηση θα λάβουν μέρος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ δύο ημέρες μετά, την προσεχή Πέμπτη, οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου η αποψινή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για το μεταναστευτικό, όπου αναμένεται να μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννης Μουζάλας.