Γεννηματά: Δεν ήταν δική μου επιλογή η ρήξη – Αναβρασμός στο ΚΙΝΑΛ

Στη σκιά της ρήξης Γεννηματά – Βενιζέλου συνεδριάζουν τα όργανα του ΚΙΝΑΛ με την Φώφη Γεννηματά να απαντά ότι “η ρήξη και η σύγκρουση δεν ήταν δεν είναι ποτέ δική μου επιλογή. Έχω όμως και έχουμε την ευθύνη δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων” ζητώντας να σταθούν όλα τα στελέχη δίπλα της στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με την εισήγησή της μάλιστα, “η εσωστρέφεια ρίχνει νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέμφθηκε ευθέως την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ για αυτοχειριασμό της παράταξης, δηλώνοντας μάλιστα εμφατικά ότι είναι ο ίδιος θύμα προσωπικών πολιτικών σκοπιμοτήτων, δείχνοντας ασφαλώς προς την ίδια την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Τις επιφυλάξεις τους για τον “διωγμό” του κ. Βενιζέλου έχουν εκφράσει υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη όπως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Γιάννης Μανιάτης ενώ βροχηδόν έπεσαν τις προηγούμενες ημέρες παραιτήσεις υποψήφιων βουλευτών από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Σήμερα παραλλήλως, ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ζήτησε ο ίδιος από την κ. Γεννηματά να τον τοποθετήσει σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για να είναι “παρών” στη μάχη των εθνικών εκλογών.

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας έχει το νόημα να στείλουμε το μήνυμα στους πολίτες για το πού θέλουμε να πάμε

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open, η κ. Γεννηματά σχολίασε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει στόχο να γίνει ανάχωμα στην κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εστίασε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

“Ο κ. Βενιζέλος ανήκει και ελπίζω να συνεχίσει να ανήκει στο ΚΙΝΑΛ. Ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε σηματοδοτεί το νέο και τη διεύρυνση σε ένα νέο Κίνημα Αλλαγής. Αναγνωρίζουμε ό,τι προσέφερε στη χώρα. Αλλά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας έχει το νόημα να στείλουμε το μήνυμα στους πολίτες για το πού θέλουμε να πάμε. Εγώ στη θέση του κ. Βενιζέλου θα είχα κατέβει με σταυρό, αυτό του προτάθηκε. Η επιλογή που έκανε είναι δική του απόφαση”, σημείωσε και πρόσθεσε πως δε θέλει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να φύγει από το Κίνημα Αλλαγής.

“Έρχεται ένα κύμα που οδηγεί στη ΝΔ και ο προβληματισμός είναι ότι μονάχα εμείς μπορούμε να σταθούμε αντίβαρο σε αυτό το κύμα που έρχεται. Δε σχολιάζω όσα είπε ο κ. Βενιζέλος. Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς θέλουμε να είμαστε ανάχωμα στην κυριαρχία της ΝΔ. Έχω μιλήσει για τις ευθύνες του κ. Τσίπρα που προσπάθησε να απαλλάξει τη ΝΔ από τις ευθύνες της. Κανείς δε μπορεί να προσάψει σε εμάς ότι μπορούμε να επιθυμούμε την αυτοδυναμία της ΝΔ. Παράλληλα, θέλουμε να μπει τέλος στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει σχέση με τον προοδευτικό χώρο”, είπε η κ. Γεννηματά.

“Δε θέτω αριθμητικό στόχο για τις εκλογές. Θα βάλουμε ψηλά τον πήχη”, πρόσθεσε, όταν ερωτήθηκε για τις εθνικές εκλογές.

Η κ. Γεννηματά, στην εισήγησή της, στάθηκε σε έξι σημεία:

1. Στις ερχόμενες εκλογές θέτουμε ως στόχο να αντιστοιχίσουμε τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές μας δυνάμεις με το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

2. Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, ηττήθηκε, αποδοκιμάστηκε, φεύγει.

Αφήνει βαριά κληρονομιά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και τις υποχωρήσεις που έκανε στους δανειστές, την καθήλωση της οικονομίας, τους εξοντωτικούς φόρους, την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Σκληρές συντηρητικές πολιτικές που δεν μπορούν να συνεχιστούν.

Ο κ. Τσίπρας φεύγει, με έντονη την εικόνα του διχασμού που καλλιέργησε και με παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα. Αντιμετώπισε το προσφυγικό αλλά και τις κρίσεις με τις φωτιές και τις πλημμύρες με κυνισμό, αλαζονεία και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς.

3. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη και γι’ αυτό στις εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά!

Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και να απελευθερωθούν οι προοδευτικοί πολίτες που αναζητούν την ελπίδα. Με αυτούς τους πολίτες, αλλά και με όσους επέλεξαν άλλους δρόμους κάτω από τις αντίξοες συνθήκες των ευρωεκλογών, έχουμε από σήμερα ανοιχτό διάλογο.

4. Το Κίνημα Αλλαγής έρχεται ενισχυμένο με νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής.

Σταθερό στην επιλογή της αυτόνομης πορείας του.

Έτοιμο με τις θέσεις και το πρόγραμμά του, στο Σχέδιο Ελλάδα, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής για την χώρα.

5. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή, σύγχρονη, προοδευτική δύναμη στη Βουλή και στον λαό, που με καθαρό ρόλο προβάλλει και διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα του λαού και του τόπου. Το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο και αναλαμβάνει την ευθύνη να ανταποκριθεί σε αυτό το ιστορικό χρέος

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται

μια καθαρή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής, στις ερχόμενες εκλογές.Εντολή που θα αποτρέπει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει σημαντικά περαιτέρω και καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

6. Πρόσκληση συστράτευσης προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

Καλούμε όλα τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους μας να πρωτοστατήσουν στην επικοινωνία μας με τους πολίτες, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο.

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής μας Επιτροπής ολοκληρώνουμε τα ψηφοδέλτιά μας, με πολλά νέα, αλλά και έμπειρα στελέχη που θα δουλέψουν στην πρώτη γραμμή.