Γεννηματά – Θεοδωράκης: Εγινε το πρώτο βήμα

Περισσότερο από δύο ώρες κράτησε η συνάντηση μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη, οι οποίοι συμφώνησαν στη συγκρότηση μιας «επιτροπής θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία» με στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της χώρας.
Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πώς η επιτροπή αυτή θα «ξεπερνά τα κόμματα», σημειώνοντας ότι σε αυτήν πλειοψηφία δεν θα έχει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το Ποτάμι, αλλά «οι περισσότεροι θα προέρχονται από την κοινωνία».

«Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καλούν τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου να συζητήσουν για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία. Αυτό μας ενδιαφέρει, δεν μας ενδιαφέρει να σώσει ο καθένας τον μηχανισμό του» είπε ο ίδιος και σημείωσε ότι η επιτροπή αυτή θα πρέπει μέσα σε δύο μήνες να παρουσιάσει τα συμπεράσματά της.

«Με την κ. Γεννηματά είπαμε ότι είναι απαραίτητο να συναινέσουμε στην ύπαρξη μιας επιτροπή θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία, που δεν θα έχει πλειοψηφία ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το Ποτάμι, αλλά που οι περισσότεροι θα προέρχονται από την κοινωνία. Μιας επιτροπής που θα δώσει ένα πλαίσιο θέσεων και ένα συμπέρασμα από τη δυνατότητα σε αυτό το εγχείρημα να προστεθεί νέος κόσμος , να δούμε δηλαδή εαν πραγματικά προστίθεται νέος κόσμος σε μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε τη χώρα» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.
«Το θέμα δεν είναι να ενωθούν οι μηχανισμοί για να σωθούν, το θέμα είναι να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι έγινε το «πρώτο βήμα» προς την κατεύθυνση ενός προοδευτικού ρεύματος που θα απαντήσει στις αγωνίες του λαού, σημειώνοντας:

«Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες, που θα απαντήσει στις αγωνίες του Ελληνικού Λαού και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί».