Γδέρνουν τα νέα Διόδια, σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο από την Πελοπόννησο έως Θεσπρωτία και Έβρο

Τα νέα οδικά δίκτυα προχωρούν με καλούς ρυθμούς προκειμένου να δοθούν στην κυκλοφορία, από τις ερχόμενες ημέρες, όπως έχει αναγγείλει ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης.

Με την παρουσία στα τμηματικά εγκαίνια του Πρωθυπουργού παρότι τα περισσότερο από αυτά είναι μεγάλα και πολυδάπανα έργα προηγούμενων Κυβερνήσεων, με πρώτα λχ. τις σήραγγες στα Τέμπη. Όμως μαζί με τις νέες διαδρομές, θα δοθούν σε χρήση και τα νέα διόδια, κάτι που σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες όλων των αυτοκινήτων θα επιβαρυνθούν οικονομικά στις μετακινήσεις τους αυτές, τις οποίες όμως θα κάνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια, λιγότερο χρόνο αλλά και λιγότερα καύσιμα και φθορές του οχήματος.
Τις καινούργιες αυξημένες τιμές στα διόδια και κάποιες παράπλευρες διαδρομές θα διαπιστώσουν πολλοί ιδιοκτήτες και οδηγοί στις διακοπές του Πάσχα.

Αναλυτικά:

 • Αθήνα – Πάτρα το κόστος των διοδίων θα είναι 11,50 ευρώ.
  Οι σταθμοί των διοδίων θα είναι σε:

  • Ελευσίνα (2,10 ευρώ)
  • Ισθμός (1,80 ευρώ),
  • Ζευγολατιό (2,40 ευρώ)
  • Ρίο (2,40 ευρώ)
  • θα υπάρχουν και πλευρικοί σταθμοί σε Νέα Πέραμο (1,40 ευρώ), Αγίους Θεοδώρους (0,50 ευρώ) και Πάχη (0,90 ευρώ).
 • Αντίρριο – Ιωάννινα το κόστος των διοδίων θα είναι 12,45 ευρώ και θα υπάρχουν σταθμοί σε: Κλόκοβα, Αγγελόκαστρο, Μενίδι και Τέροβο, αλλά και πλευρικοί σταθμοί διοδίων σε Γαυρολίμνη, Μεσολόγγι, Κουβαρά, Άρτα και Γοργόμυλο.
 • Αθήνα προς Θεσσαλονίκη το κόστος των διοδίων θα είναι 30,45 ευρώ.Θα δημιουργηθούν νέοι σταθμοί διοδίων σε Μακρυχώρι (2,50 ευρώ) και Λεπτοκαρυά (3,20 ευρώ)
 • Στη Θεσσαλία ο νέος δρόμος Ξυνιάδα – Τρίκαλα θα έχει κόστος διοδίων 5,05 ευρώ με δυο σταθμούς σε Τρίκαλα και Σοφάδες ενώ σε δεύτερη φάση θα προστεθούν άλλοι δυο σταθμοί σε Λιανοκλάδι και Οξύνεια με κόστος 7,95 ευρώ.

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Ο αυτοκινητόδρομος Λάρισας-Θεσσαλονίκης είναι έτοιμος και το Σάββατο 1η Απριλίου θα δοθεί στην κυκλοφορία από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, έχει δηλώσει ότι ο αυτοκινητόδρομος περιλαμβάνει τις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα.

Επίσης, πιθανόν τη Μεγάλη Τετάρτη ή τη Μεγάλη Πέμπτη ο Πρωθυπουργός να παραδώσει στην κυκλοφορία τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, ενώ την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα δοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Ε65. Την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί, από τον πρωθυπουργό η παράδοση στην κυκλοφορία της Ιονίας Οδού.

Τι φέρνουν οι νέοι αυτοκινητόδρομοι;

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, τα διόδια για Αθήνα-Θεσσαλονίκη ήταν 30,45 ευρώ και με επιστροφή 60,90 ευρώ. Ο νέος αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανέλαβε να φτιάξει το τμήμα των Τεμπών και σε εκείνη τη διαδρομή οι οδηγοί θα συναντήσουν δύο σταθμούς: στο Μακρυχώρι από 1,40 ευρώ που είναι θα πάει 2,50 ευρώ, στη Λεπτοκαρυά από 1,90 ευρώ θα φτάσει τα 3,20 ευρώ.

Στη διαδρομή Ρίο-Ιωάννινα, το νέο δηλαδή αυτοκινητόδρομο της Ιονίας Οδού, το κόστος διοδίων θα φτάνει τα 13 ευρώ (26 με επιστροφή).

Στην Ολυμπία Οδό τα διόδια θα κοστίζουν 11,50 ευρώ.

Στον Ε65 (Ξυνιάδα-Τρίκαλα) οι οδηγοί θα πληρώνουν 13 ευρώ και με επιστροφή 26 ευρώ.

 

SHARE