Φωτογραφική ρύθμιση της κυβέρνησης για τον Φωτόπουλο

Φωτογραφική ρύθμιση για τον γνωστό συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο καθώς του δίνει την δυνατότητα να έχει και δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, η τροπολογία που υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη, Γιώργο Καραναστάση και Ηλία Παπαηλιού και έγινε δεκτή από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη επιτρέπει στον κ Φωτόπουλο να έχει και δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, καθώς θα μπορεί να επανεκλεγεί στο αξίωμα.

Ειδικότερα, στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η παλαιότερη ρύθμιση εισήγαγε ένα μεροληπτικό περιορισμό στην ελεύθερη, εκ μέρους των εργαζομένων, εκλογή των αντιπροσώπων τους, που δεν είναι σύμφωνος με την αρχή της αναλογικότητας. Στην πράξη η παλιά ρύθμιση προέβλεπε μόνο μια θητεία.

Πάντως, η τροπολογία που εντάσσεται σε κύρωση συμφωνίας της Ελλάδας με την Νέα Ζηλανδία προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης με τον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά να λέει χαρακτηριστικά: «Ξέραμε το αρνάκι Νέας Ζηλανδίας, τώρα έχουμε τις τροπολογίες Νέας Ζηλανδίας».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι η ρύθμιση αντιμετωπίζει στρεβλώσεις παλαιότεροι νόμου. Το ίδιο εξήγησε και ο κ. Σπίρτζης λέγοντας πως ο περιορισμός της μιας θητείας υιοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και αφορά αποκλειστικά την ΔΕΗ και τον κ Φωτόπουλο προσθέτοντας πως η νέα διάταξη καθιερώνει και για την ΔΕΗ ότι ισχύει στα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα.