Έρχεται “φοροκαταιγίδα” μέτρων 5.4!

Τη λήψη επώδυνων μέτρων, ύψους 5.4! δις ευρώ στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, επιβεβαίωσε σήμερα η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι στόχος είναι να βρεθούν έσοδα 1% του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό, 1% του ΑΕΠ από την άμεση φορολόγηση και 1% του ΑΕΠ από την έμμεση φορολόγηση. Με δεδομένο ότι το 1% του ΑΕΠ αντιστοιχεί σε 1,8 δισ. ευρώ μιλάμε για μέτρα συνολικού ύψους 5,4 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενη στα μέτρα που αφορούν στους έμμεσους φόρους, η κυρία Γεροβασίλη επισήμανε ότι στόχος είναι να μην πλήττονται τα χαμηλότερα εισοδήματα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να μην υπάρχουν. Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην αύξηση φόρων, αλλά είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψε και επιδιώκει να σηκώσουν το βάρος αυτοί που αντέχουν.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδιώκει το κλείσιμο της αξιολόγησης πριν το Πάσχα. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχει απόσταση στα «κόκκινα δάνεια». Επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευτούν η πρώτη κατοικία και οι μικρομεσαίοι. Θα γίνουν υποχωρήσεις στα κόκκινα δάνεια αλλά σημασία έχει ποιες είναι αυτές και ποιους θα πλήξουν, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.