Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ -Παππάς: «Ταυτόσημες οι απόψεις Μητσοτάκη-Φίλη»

Ταυτόσημες χαρακτήρισε τις απόψεις των Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκου Φίλη, ως προς την κριτική που ασκούν στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ο κ. Πάππας άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι θέλει κλειστή ΕΡΤ «κάτι που αποδεικνύεται από τις τοποθετήσεις του για τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους» και συμπλήρωσε ότι «καλά θα κάνει η ΝΔ να σκεφτεί ξανά τα επιχειρήματά της. Όπως ότι έπρεπε να είναι άπειρος ο αριθμός των αδειών. Τελικά, η αγορά, όπως αποδείχτηκε, δεν χωράει άπειρα κανάλια».

Αναφορικά με τον Νίκο Φίλη, που εκτόξευσε «βόμβες» κατά της κυβέρνησης για την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, ο Νίκος Παππάς δήλωσε στο ραδιόφωνο News 24/4: «Δεν θέλω να πω τίποτα για τις δηλώσεις Φίλη, απάντησα στον κ. Μητσοτάκη. Είναι ταυτόσημη η κριτική».

Παράλληλα, ερωτηθείς για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών απάντησε: «Δικαιωθήκαμε ως Κυβέρνηση. Το Δημόσιο εισέπραξε ήδη την πρώτη δόση για τις άδειες. Από το Γενάρη του 2015 τα κανάλια πληρώνουν το φόρο διαφήμισης και το κράτος εισέπραξε 150 εκατ. ευρώ περίπου. Πρόκειται για έναν φόρο που είχε ψηφιστεί από το 2010, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ (σ.σ.: και ως το 2015). Για 5 χρόνια υπήρξε απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, την ώρα που ζητούνταν περικοπές», ενώ σχετικά με το επιχείρημα ότι «η κυβέρνηση θέλει να κλείσει ο ΣΚΑΪ» είπε ότι «είχε μια λειτουργικότητα με ημερομηνία λήξεως. Πλέον, η αδειοδότηση έχει ολοκληρωθεί και όπως αποδείχθηκε τα πράγματα δεν ήταν έτσι».

Για τις περιφερειακές άδειες σημείωσε ότι η διαδικασία είναι σύνθετη. «Θα δούμε τα κριτήρια ορισμού του αριθμού αδειών ανά Περιφέρεια, όπως επίσης και τις προϋποθέσεις της διαδικασίας, οι οποίες θα είναι διαφορετικές σε σχέση με τη διαδικασία χορήγησης των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας».