Έκτακτη σύσκεψη του Υπουργού Οικονομικών με τους Εκπροσώπους των Θεσμών

Μίνι – έκτακτη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των ομάδων των δανειστών ενόψει της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων της δεύτερης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, πραγματοποιεί ο υπουργός Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης που είχαν οι επικεφαλής του κουαρτέτου στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Να θυμίσουμε πως την Τρίτη εκταμιεύθηκαν τα 7,5 δισ. ευρώ για τη χώρα μας και μέχρι το Σεπτέμβριο αναμένεται να εκταμιευθούν και τα υπόλοιπα 2,8 δισ. ευρώ.
Η δεύτερη αξιολόγηση για τη χώρα μας έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, με κύριο θέμα τα εργασιακά, για τα οποία έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές της ανεξάρτητη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που έχουν δημιουργήσει Αθήνα και δανειστές.

Αξίζει να τονισθεί πως η Επιτροπή συναντήθηκε την Τρίτη με κοινωνικούς φορείς και την Τετάρτη με εργοδοτικές οργανώσεις.
Στη συνάντηση παρών είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, ο επικεφαλής της ομάδας της ΕΕ, Ντέκλαν Κοστέλο, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου και ο επικεφαλής του τμήματος δημοσιονομικής πολιτικής της ΕΚΤ, Φραντσέσκο Ντρούντ.