Είσαι φίλος, πάρε κουπόνι

Τη ζωή δύσκολη έχει αρχίσει να κάνει ο Μητσοτάκης στους βουλευτές του, καθώς εκτός από τις υποχρεώσεις τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, «φορτώθηκαν» και κουπόνια που πρέπει να δώσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες, προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία της Συγγρού με ρευστό.

Αποστολή που δεν χαρακτηρίζεται και εύκολη υπόθεση με δεδομένο τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία. Λέγεται μάλιστα ότι αν δεν καταφέρουν να «πουλήσουν» τα μπλοκάκια τους, τότε θα υποχρεωθούν να βάλουν το χέρι στη τσέπη τους και να πληρώσουν οι ίδιοι το ποσό που έχουν χρεωθεί να φέρουν στο κόμμα.

Παράλληλα κυκλοφορεί εντόνως η φήμη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ προτίθεται να επιβάλλει και έκτακτη εισφορά κομματικής αλληλεγγύης στους βουλευτές, επί της βουλευτικής αποζημίωσης. Γεγονός που απ ότι μάθαμε δεν ενθουσίασε τους περισσότερους γαλάζιους βουλευτές.

Πρωτόγνωρα πράγματα αυτά για τη ΝΔ, καθώς τέτοιες πρακτικές ακολουθούν εδω και χρόνια μόνο τα κόμματα της αριστεράς.

Πάντως επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει στόχο να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της ΝΔ που είναι χωρίς υπερβολή, χάλια, μήπως οι βουλευτές της ΝΔ να ρωτήσουν τους συναδέλφους τους στο ΚΚΕ για την τακτική που ακλουθούν, όταν πουλάνε κουπόνια. Κάτι θα μάθουν.