Ειδομένη: Επιχείρηση εκκένωσης εντός της εβδομάδας

Σε εφαρμογή τίθεται, όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του πρόχειρου καταυλισμού μεταναστών στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εννέα διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ) έχουν πάρει εντολή να μετακινηθούν το πρωί της Δευτέρας από την έδρα της υπηρεσίας στην Καισαριανή προς τον νομό Κιλκίς προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων από την περιοχή της Ειδομένης σε οργανωμένους καταυλισμούς κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη μετακίνηση των αλλοδαπών προς οργανωμένους χώρους φιλοξενίας θα τεθεί σε ισχύ τις αμέσως επόμενες ημέρες χωρίς να έχει προς το παρόν αποφασιστεί η ακριβής ημέρα και ώρα έναρξης της επιχείρησης. «Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες» σχολίασε στέλεχος του υπουργείου που ρωτήθηκε σχετικά, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η εντολή για την έναρξη της επιχείρησης είναι πιθανότερο να δοθεί την Τετάρτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα στην Ειδομένη βρέθηκαν ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα παράτυπης μετανάστευσης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.