Δίνει μάχη για να φέρει στον κόσμο το παιδί… της νεκρής κόρης της

Μια διαφορετική ιστορία έρχεται από τις ΗΠΑ με μια 60χρονη γυναίκα να παλεύει με την πολιτεία για να της παραχωρήσουν το δικαίωμα να πάρει τα κατεψυγμένα ωάρια της νεκρής της κόρης για να γεννήσει η ίδια το εγγόνι της.

Η τραγική μητέρα που έχασε την κόρη της το 2011 από καρκίνο απευθύνει έκκληση στους δικαστές να της επιτρέψουν να εκπληρώσει την επιθυμία της για το πολύ αγαπημένο και μοναδικό παιδί της.

Από τότε, κι αφού έχασε την αγωγή που κατέθεσε, έκανε έφεση για να της επιτραπεί να χρησιμοποιήσει τα κατεψυγμένα ωάρια της κόρης της και να αποκτήσει τα εγγόνια που τόσο θέλει.

Οι γονείς ξεκίνησαν τις νομικές διαδικασίες όταν μια ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή αρνήθηκε να τους δώσει την άδεια να πάρουν τα ωάρια της κόρης τους σε μια κλινική θεραπείας γονιμότητας στην Αμερική για να χρησιμοποιηθούν με σπέρμα δότη.

Η Αρχή Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας ωστόσο αρνείται να τους δώσει τα ωάρια, καθώς η 28χρονη κόρη τους δεν είχε υπογράψει για να δώσει γραπτή συγκατάθεσή της πριν πεθάνει.

Οι δύο γονείς, τώρα, παλεύουν να τους δοθεί το δικαίωμα να πάρουν τα ωάρια του παιδιού τους και να χρησιμοποιήσουν σπέρμα δότη για να αποκτήσουν τα εγγόνια που τόσο επιθυμούν. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι η επιθυμία τους να κρατήσουν κάτι ζωντανό από την κόρη τους που έφυγε τόσο ξαφνικά και απροσδόκητα από τη ζωή.

Η άλλη πλευρά ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν είναι σαφές για το ποια ήταν η επιθυμία της θανούσας οπότε δεν μπορεί να δοθεί το δικαίωμα στους γονείς της να πάρουν τα κατεψυγμένα ωάρια της. Επιπλέον δεν προκύπτει από πουθενά ότι η 28χρονη θα επιθυμούσε να αποκτηθούν παιδιά με τα ωάρια της.

Στην παρούσα φάση οι γονείς της άτυχης κοπέλας αναμένουν την απόφαση που θα δίνει λύση.