Διαψεύδει ο Ρουμπάτης ότι η ΕΥΠ κρύβεται πίσω από τις υποκλοπές

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, διαψεύδει δημοσίευμα, το οποίο τον εμπλέκει στην υπόθεση των διαρροών των καυτών διαλόγων Τόμσεν – Βελκουλέσκου, που διέρρευσαν μέσω του wikileaks.

“Ο Γιάννης Ρουμπάτης, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής”, αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Τagesspiegel.

Σύμφωνα με τη Tagesspiegel, η υποκλοπή έγινε σε ένα τηλεφώνημα από δωμάτιο του Χίλτον στην Αθήνα στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον και ακολούθως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Wikileaks. Η γερμανική εφημερίδα, μάλιστα, αναφέρεται και στον τρόπο γραφής του ονόματος της Ντέλια Βελκουλέσκου στα Wikileaks, τονίζοντας ότι η απόδοση του ονόματος «Velculescu» ως «Velkouleskou» δείχνει ότι «υπήρξε ελληνικό χέρι».

Στη δήλωσή του ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τονίζει: “Αποστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών”.