“Δεν οδηγούσα εγώ, αλλά ο Παντελίδης”, δηλώνει η Φρόσω Κυριάκου

Έσπασε τη σιωπή της και μίλησε, μέσω του δικηγόρου της, η Φρόσω Κυριάκου. Η συνεπιβάτης του Παντελή Παντελίδη, λίγες ημέρες πριν από το μνημόσυνο του αδικοχαμένου τραγουδιστή, έκανε την ακόλουθη δήλωση, την οποία δημοσιεύει η Real News:

«Σχετικά με το τροχαίο ατύχημα που συνέβη τη 18.2.2016, η συνεπιβάτις του αυτοκινήτου, που οδηγούσε ο γνωστός τραγουδιστής, Παντελής Παντελίδης, Φρόσω Κυριακού, καθώς και η οικογένειά τους, αναφέρουν τα εξής:

Η κα Φρόσω Κυριακού παραμένει νοσηλευόμενη στην οικεία της, έχοντας υποστεί σοβαρό σωματικό τραυματισμό και ισχυρότατη μετατραυματική διαταραχή. Ως προς τα σωματικά τραύματα, παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς της και ακολουθεί ειδική αγωγή για τη σταδιακή αποκατάσταση της υγείας της, με σκοπό να επανέλθει, εν καιρώ, στις σπουδές και την εργασία της.

Ο χρόνος περάτωσής της εν λόγω αποκατάστασης παραμένει, προς το παρόν, άγνωστος. Επιπροσθέτως, παρακολουθείται από ειδικούς, ψυχολόγο και ψυχίατρο, προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει τον ισχυρότατο ψυχικό κλονισμό, το σοκ και το πένθος, από τα οποία διακατέχεται, συνέπεια του, ως άνω, βίαιου ατυχήματος, με τις γνωστές σε όλους τραγικές συνέπειες.

Τα σενάρια που αναπαράγονται καθημερινά αναφορικά με τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν, καθώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η αποσπασματική και μεροληπτική εκτίμηση δήθεν στοιχείων του προανακριτικού υλικού, η άμεση ή έμμεση αναφορά σε “ενδείξεις” και “αποδείξεις” και η αναπαραγωγή εκτιμήσεων, από εξωγενείς της διαδικασίας παράγοντες, δεν συμβάλλουν πουθενά. Καλό θα ήταν, μετά από ένα τόσο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το οποίο είχε ως τραγικό απολογισμό τον θανάσιμο τραυματισμό του Παντελή Παντελίδη και τον τραυματισμό των συνεπιβατών, Φρόσως Κυριακού και Μυρσίνης Αρναούτη, να αναλογιστεί ο καθένας τη σοβαρότητα της κατάστασης και να σταματήσουν οι δημόσιες τοποθετήσεις, με τις οποίες αναπαράγονται αναλήθειες και δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Άλλωστε, πλέον των αποδεικτικών στοιχείων, των μαρτύρων και των επιστημονικών δεδομένων και πορισμάτων που θα προκύψουν κατά την πορεία της προανάκρισης, τα διδάγματα της κοινής πείρας, η κοινή λογική, κυρίως δε η μία και μόνη αλήθεια, δεν αφήνουν περιθώριο για οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με το “θέμα” που έχει εσχάτως ανακινηθεί.

Κύριο μέλημα της οικογένειας, η οποία παραμένει στο πλευρό της Φρόσως, καταβάλλοντας μεγάλο αγώνα, καθ’ υπέρβαση των δυνάμεων και των αντοχών της, είναι η αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας της. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, και κατόπιν σχετικής συμβουλής των θεράποντων ιατρών, μέχρι σήμερα αρνείται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση και δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως δήλωση, σεβόμενη, επιπλέον, το πένθος της οικογένειας του εκλιπόντος, την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνει η οικογένεια της Μυρσίνης, αλλά και τη διενεργούμενη προανακριτική διαδικασία. Ωστόσο, οι εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, αφενός ως προς τις ανακρίβειες που ακούγονται και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις, αφετέρου δε ως προς τις ολοένα και εντεινόμενες πιέσεις, λόγω και έργω, προς την ίδια τη Φρόσω, δεν αφήνουν περιθώριο περαιτέρω αποστασιοποίησης»