Βοήθεια από τη Μέρκελ για το προσφυγικό ζήτησε ο Τσίπρας

Οι μονομερείς ενέργειες ευρωπαϊκών χωρών και οι εν γένει εξελίξεις στο προσφυγικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας του κ. Τσίπρα με την καγκελάριο Μέρκελ

Ο κύριος Τσίπρας εξέφρασε στην καγκελάριο την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Περαιτέρω ζήτησε να στηριχθεί η Ελλάδα, να ενταθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων και να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ με στόχο την εξάρθρωση των δικτύων των διακινητών και τη μείωση των προσφυγικών ροών.

Ζητήματα στα οποία η καγκελάριος συμφώνησε, όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, αν και άλλες πηγές αναφέρουν ότι η κυρία Μέρκελ απέφυγε να δεσμευθεί και απλά είπε στον κ. Τσίπρα ότι θα κάνει ό,τι μπορεί..

Νωρίτερα, πριν το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε για το προσφυγικό και με τον κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στην σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πριν την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, που τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου.

Πιθανότατα σχετικές αναγγελίες για το θέμα να κάνει απόψε στη Βουλή όπου αναμένεται να μιλήσει στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση.