Απλήρωτες από τον Σεπτέμβριο οι επτά καθαρίστριες του Κατρούγκαλου

Απλήρωτες, από τον Σεπτέμβριο του 2015, έχει αφήσει τις καθαρίστριες του υπουργείου του ο Γιώργος Κατρούγκαλος, την ώρα που οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών είχαν γίνει «σημαία» στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο η εφημερίδα Τα Νέα, η οποία αναφέρει ότι η πρόσληψη των επτά καθαριστριών έγινε απευθείας από το υπουργείο με σύμβαση έργου, ώστε να μην εξαρτάται η εργασιακή τους σχέση από εταιρείες δανεισμού εργαζομένων.

Ωστόσο, το πρόβλημα προέκυψε, διότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει τη μισθοδοσία τους, καθώς δεν είχε προηγηθεί σχετικός διαγωνισμός.

Ειδικότερα, από τον Σεπτέμβριο του 2015 οι επτά εργαζόμενες στη καθαριότητα του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Εργασίας δουλεύουν χωρίς πληρωμή.

Οι καθαρίστριες, οι οποίες προσλήφθηκαν με βάση τον Ν. 4325/2015 με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, περιμένουν την καταβολή της μηνιαίας μισθοδοσίας τους η οποία έχει «κολλήσει» λόγω νομικών προβλημάτων στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι εργαζόμενες αυτές έχουν λάβει κατ’ επανάληψη υποσχέσεις για επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα, με πρόσφατη τροπολογία στον Ν. 4369/2016 διαφάνηκε ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα, αλλά και πάλι δεν υπήρξε αποτέλεσμα αφού αναμένεται γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μάλιστα, η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡΣΥ – Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία Υπαλλήλων) σε σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι «είναι ανεπίτρεπτο στο ίδιο το υπουργείο Εργασίας να υπάρχουν απλήρωτοι για μήνες εργαζόμενοι».