Απέκλεισαν το υπουργείο Υγείας με αλυσίδες

Με αλυσίδες έκλεισαν την είσοδο του υπουργείου Υγείας, νωρίς το πρωί της παρασκευής, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι τη μη υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού πριν έναν χρόνο για πρόσληψη 4.500 γιατρών και νοσηλευτών εντός του 2015.

Στον συμβολικό αποκλεισμό, ένα από τα πανό έγραφε «Πρωταπριλιάτικα ψέματα» με φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα σαν άλλος Πινόκιος, ενώ σε ένα μαύρο μπαλόνι υπήρχε η φράση «Αλέξη στη σύνταξη θα βγούμε με το καροτσάκι».

poedin

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος επισήμανε τα εξής:

«Έχουμε επέτειο σήμερα. Πέρυσι ο Πρωθυπουργός, ακριβώς από εδώ, από αυτά τα σκαλιά του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε εντός του 2015 ότι θα προσληφθούν στο εθνικό σύστημα υγείας 4.500 νέοι υπάλληλοι. Απεδείχθησαν πρωταπριλιάτικα ψέματα. Η ίδια η κυβέρνηση διαψεύδει τον Πρωθυπουργό. Τα στοιχεία του μητρώου του ανθρώπινου δυναμικού, απογραφή που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες μέρες, δείχνει ότι στο εθνικό σύστημα υγείας φέτος μισθοδοτούνται 2.500 λιγότεροι υπάλληλοι και για τα τρία τελευταία έτη μισθοδοτούνται 13.500 λιγότεροι υπάλληλοι. Επίσης ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε εδώ ότι θα αυξήσει τη χρηματοδότηση στα νοσοκομεία. Φέτος είναι 350 εκατομμύρια λιγότερα από πέρυσι».