Ανησυχεί η Ν.Δ για τις εξελίξεις στο προσφυγικό

Με μοναδικό θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της συντονιστικής ομάδας εργασίας του κοινοβουλευτικού έργου της Ν.Δ.

Η συνεδρίαση του οργάνου πραγματοποιήθηκε στη Βουλή στις 12.00 υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη και είχε διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ για το θέμα της συζήτησης, είπε τα εξής:

«Μόνο αντικείμενο της συζήτησης ήταν το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Συζητήθηκαν σε βάθος όλες οι πτυχές και οι διαστάσεις της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το προσφυγικό-μεταναστευτικό».

Κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις με τις μονομερείς ενέργειες της Αυστρίας η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία απέραντη “αποθήκη ψυχών” και τίθεται υπό αμφισβήτηση η κοινή απόφαση της Ευρώπης για αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Ν.Δ ζητούν ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του θέματος, ενώ θετικά αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο της σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.