“Ανένδοτο” αγώνα μέχρι να καταρρεύσει η κυβέρνηση, κήρυξε ο Μητσοτάκης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας την παραίτηση της εδώ και τώρα και κατηγορώντας την ως τη χειρότερη της μεταπολίτευσης. «Να φύγει η κυβέρνηση. Οδηγεί τη μεσαία τάξη σε φτωχοποίηση», τόνισε χαρακτηριστικά, προκαλώντας μεγάλο ενθουσιασμό τόσο στους βουλευτές, όσο και στα στελέχη του κόμματος.

Στο κλείσιμο των εργασιών του 10ου Συνεδρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα έναντι της κυβέρνησης, κηρύσσοντας ουσιαστικά ανένδοτο αγώνα, μέχρι που να καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος. Παράλληλα επεσήμανε ότι η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της, έχει παραδεχθεί τα λάθη της, ωστόσο τόνισε ότι η ΝΔ δεν είναι μια από τα ίδια. «Είμαστε το κόμμα που θα αλλάξει την Ελλάδα. Που θα δώσει προοπτική. «Η Ν.Δ είναι ο κύριος εκφραστής της λογικής και του μέτρου», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα έχει προοπτική και μπορεί να βγεί ξανά στις αγορές.«Ναι υπάρχει άλλος δρόμος στην ιδεοληψία της Πρώτης Φοράς Αριστεράς και μετατρέπουμε τις αξίες μας σε εφαρμόσιμες πολιτικές. Το πρόγραμμά μας βασίζεται σε τεκμηρίωση και κοστολόγηση. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Είμαστε και διαφορετικοί και είμαστε καλύτεροι. Έχουμε διαφορετική λογική και στο ασφαλιστικό και σε όλα τα καίρια ζητήματα της ελληνικής οικονομίας. Οι προτάσεις μας απαντούν ουσιαστικά στις ανάγκες των πολιτών. Οι ιδέες μας δεν χρειάζονται πρόσθετα χρήματα. Οι ιδέες μας φέρνουν χρήματα. Εμείς έχουμε σχέδιο για να κάνουμε την Ελλάδα να δουλέψει ξανά, σημείωσε επίσης ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Με αφορμή τα αποτελέσματα της τελευταίας συνεδρίασης της Eurogroup ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι με ευθύνη του Τσίπρα η χώρα οδηγείται σε 4ο μνημόνιο και αυτό επειδή οι πιστωτές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση να υλοποιήσει, όσα έχει ψηφίσει. Αυτό ονομάζεται «ρήτρα αναξιοπιστίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι μέσα σε 9 μήνες η κυβέρνηση φόρτωσε τον ελληνικό λαό με δυο σκληρά μνημόνια. Για το λόγο αυτό ο αρχηγός της ΝΔ ζήτησε «να φύγει η κυβέρνηση μια ώρα αρχύτερα»
Αίσθηση προκάλεσε και η επίθεση, με ονοματεπώνυμο που έκανε εναντίον υπουργών και στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποτέ στην πολιτική ιστορία της χώρας δεν έχουν πει τόσες σαχλαμάρες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Υπουργοί έψαχναν επενδύσεις σε πρόσφυγες. Υπουργοί καταστρατηγούν την εθνική πολιτική στα Σκόπια και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε με στολή παραλλαγής πως βγαίνουμε μετά το Πάσχα από το μνημόνιο και θα εκτοξευθούμε και κυρίως είναι η πρώτη φορά που το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού μετατράπηκε σε Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογών Πολάκη.

Η Πρώτη φορά αριστερά κατάφερε κάτι μοναδικό. Κατάφερε να μεγεθύνει όλες τις παθογένειες χωρίς να έχει κανένα επίτευγμα να επιδείξει. Φύγετε μία ώρα αρχύτερα είμαστε έτοιμοι, για το καλό της πατρίδας, να αναλάβουμε και ευθύνες που δεν μας αναλογούν.

Από το στα 4 του κυρίου Καμμένου πήγαμε στο 4ο μνημόνιο του κυρίου Τσίπρα. Κατάφερε αυτός που ισχυριζόταν πως θα σκίσει το μνημόνιο, να φέρει δυο δικά του Μνημόνια μέσα σε μόνο μερικούς μήνες. Αυτό φυσικά γίνεται γιατί ουδείς δεν τον πιστεύει και πλέον μας ζητούν ως ενέχυρο το 4ο μνημόνιο ως προληπτικά μέτρα. Σε όποιον σπεύσει να μας κατηγορήσει που ζητάμε στην παρούσα συγκυρία εκλογές απαντώ πως θα ήμασταν ασυγχώρητοι εάν δεν κάναμε τα πάντα για το καλό του τόπου. Η σημερινή κυβέρνηση έθαψε τρία μέτρα κάτω από τη γη τις ελπίδες των ελλήνων”.

Η ΝΔ άλλαξε σελίδα

Ο κ Μητσοτάκης αναφερόμενος στη σημασία του 10ου Συνεδρίου, είπε ότι φθάνει στο τέλος του και σηματοδοτεί μία νέα αρχή, σηματοδοτεί την ανόρθωση της Ελλάδας. Προτείναμε μία νέα συμφωνία αλήθειας και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι μηνύματα ενθουσιασμού. Γεννιέται σήμερα ένας νέος πατριωτισμός που ενώνει όλους του έλληνες που έχει αποστολή την αναμόρφωση της Ελλάδας. Η αναμόρφωση περνά μέσα από την άμεση απομάκρυνση της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά.

Διεξάγαμε ένα συνέδριο διαφορετικό από τα προηγούμενα, υπήρχε ένας άνεμος δημιουργικής αλλαγής, ανοίξαμε τις πόρτες να μπει οξυγόνο για την παράταξη και τη χώρα. Οι αντίπαλοι μας αντιλαμβάνονται πως το ρολόι για την απομάκρυνσή τους από την εξουσία μετρά πλέον ανάποδα.

Προχωρήσαμε και σε σημαντικές θεσμικές αλλαγές θωρακίζοντας το κόμμα, τολμήσαμε να θεσμοθετήσουμε καινοτομίες μοναδικές για τα δεδομένα του πολιτικού συστήματος. Θα είναι ο πρώτος πρόεδρος του κόμματος με θητεία συγκεκριμένη. Μαζί τολμούμε να αλλάξουμε τη ΝΔ τη μετατρέπουμε στο κοινό μας σπίτι που τολμά να στεγάσει ελπίδες και όνειρα.

Σας ζητώ να συνεχίζετε να συμμετέχετε στις διαβουλεύσεις του κόμματος και θα δείτε τις επιθυμίες σας να γίνονται καθώς το κόμμα δεν ανήκει σε εμάς ανήκει σε κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα που μοιράζεται το κοινό μας όραμα Την Κυριακή του Πάσχα κλείνουν 111 ημέρες από την εκλογή μου. Τότε είχα δεσμευθεί πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα άλλαζα το κόμμα και τήρησα τη δέσμευσή μου ήρθε πλέον η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα. Σε 111 ημέρες βάλαμε σε τάξη το σπίτι μας κάτι το οποίο οφείλαμε αλλά πλέον είμαστε ένα σύγχρονο ανοιχτό κόμμα