Ακύρωση για ΕΚΑΣ – Μισθολόγια εξετάζει η κυβέρνηση – Αναζητούν ισοδύναμα

“Δεν θα χρειαστεί να γίνουν” οι επιστροφές του ΕΚΑΣ δήλωσε με νόημα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει με την τροπολογία.

Λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση Τσίπρα εξετάζει την ακύρωση δύο πολιτικά ευαίσθητων μέτρων, της αναδρομικής επιστροφής του ΕΚΑΣ έξι μηνών για 70.000 συνταξιούχους αλλά και του παγώματος των ειδικών μισθολογίων για δυο χρόνια.

Καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον Αλ. Τσίπρα να ετοιμάζεται να παρέμβει για το ζήτημα, ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του στο MEGA ανέφερε ότι “κάτι θετικό θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός” αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει πιο συγκεκριμένα.

Ο κ. Κατρούγκαλος προσπάθησε επίσης να “διορθώσει” τις πρόσφατες δηλώσεις της Εύης Καρακώστα, η οποία χαρακτήρισε φοροφυγάδες τους συνταξιούχους που θα έπρεπε να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ . Ο υπουργός Εργασίας είπε χαρακτηριστικά ότι «Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν φοροφυγάδες, σας το υπογράφω και με τα δύο χέρια».

Παράλληλα η κυβέρνηση δίνει αγώνα δρόμου προκειμένου να μην παγώσουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις στα ειδικά μισθολόγια. Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Τσίπρας το Σάββατο με τους συναρμόδιους υπουργούς αλλά και του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ζήτησε να κατατεθούν προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα πριν την ψηφοφορία της Κυριακής.