250.000 ευρώ έκτακτη βοήθεια στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 250.000 ευρώ δόθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Κιλκίς, το οποίο έχει αναλάβει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της Ειδομένης.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Στρατή Πλωμαρίτη, όπως και τα υπόλοιπα νοσοκομεία, έτσι και το νοσοκομείο Κιλκίς έχει πρόβλημα και τώρα με τη ροή προσφύγων οι ανάγκες είναι αυξημένες. “Πέρα από τις 250.000 ευρώ ζήτησα από το υπουργείο δύο εκατομμύρια ευρώ για να συνδράμουμε τις ανάγκες του νοσοκομείου Κιλκίς», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πλωμαρίτης.

Από την πλευρά της η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα, κατηγορεί το υπουργείο Υγείας και τον κ. Πλωμαρίτη ότι μείωσαν κατά 40% τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου το οποίο δέχεται όλο τον όγκο των περιστατικών από τους προσφυγικούς καταυλισμούς.

«Η παιδιατρική κλινική έχει μείνει με μόλις δύο ιατρούς και αυτό συμβαίνει ενώ είναι γεμάτη από παιδάκια, ο αξονικός τομογράφος υπολειτουργεί όπως και άλλα τμήματα κομβικά για την λειτουργία του νοσοκομείου. Προτείνουμε την άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου κατά τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ευρώ αρχικά για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες. Επίσης, την άμεση πλήρωση με ιατρικό προσωπικό των κλινικών αιχμής, με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία και κέντρα υγείας μέχρι την τοποθέτηση μόνιμων ή επικουρικών ιατρών. Αυτές οι ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα είτε μέσω της κήρυξης της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο».