Δείτε τη θωρακισμένη Mercedes 600 Pullman του Πούτιν

Ενας ισχυρός άνθρωπος όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορεί να μετακινείται με ότι και ότι, αλλά με ένα όχημα αντάξιο του κύρους του. Ετσι, ο Ρώσος Πρόεδρος έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί ως επίσημο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του την Mercedes 600 Pullman Guard.

Το αυτοκίνητο δεν είναι απλώς μια διευρυμένη έκδοση της S-Class της Mercedes, αλλά είναι η κορυφαία εκδοχή της, με το όλο κονσεπτ να βασίζεται στην ναυαρχίδα της σειράς, την 600αρα, με μεγαλύτερο μήκος, δεκάδες επιπλέον αξεσουάρ άνεσης και με ειδική θωράκιση για να προστατεύει τους επιβάτες της από κάθε πιθανή απειλή.

Το αυτοκίνητο που κινείται από το κλασσικό 6λιτρο κινητήρα που έχει δεχθεί βελτιώσεις και τώρα φτάνει τα 6,6 λίτρα, έχει μεγαλύτερο πάτωμα κατά 1,5 μέτρο, ενώ διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα τεχνολογίας, τα οποία και εξασφαλίζουν ένα πλήρες conference χώρο για τον Πρόεδρο.

Η Mercedes 600 Pullman Guard που πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Γερμανό κατασκευαστή το 2008 (ένα καινούργιο μοντέλο, η Mercedes Maybach Pullman παρουσιάστηκε πέρσι τέτοια εποχή) κόστισε στο Ρωσικό δημόσιο σύμφωνα με πληροφορίες 1.620.000 δολάρια