Σε οκτώ δόσεις ο φόρος εισοδήματος, αν το εγκρίνει το κουαρτέτο

Σχέδιο για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε οκτώ δόσεις, προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, χωρίς ομως να έχει λάβει την έγκριση του κουαρτέτο
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα Εθνος, το σχέδιο που προωθείται θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλούν τον φόρο εισοδήματος που προκύπτει από την εκκαθάριση της δήλωσής τους σε μηνιαίες δόσεις που μπορεί να φτάσουν τις οκτώ αντί των τριών διμηνιαίων δόσεων (έως τα τέλη Ιουλίου, τα τέλη Σεπτεμβρίου και τα τέλη Νοεμβρίου) που ισχύει σήμερα.

Οσο πιο νωρίς υποβάλει ο φορολογούμενος τη δήλωσή του τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων εξόφλησης του φόρου. Αντίθετα όσο καθυστερεί ο φορολογούμενος να υποβάλει τη δήλωση τόσο θα συρρικνώνονται οι δόσεις.
Η καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να φέρει και παράταση της προθεσμίας, η οποία λήγει κανονικά στις 30 Απριλίου. Οι λογιστές-φοροτεχνικοί έχουν ήδη ζητήσει από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδη, παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης για τον καθορισμό του τύπου και του περιεχομένου της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, με την οποία θα δίνονται αναλυτικές οδηγίες για τις αλλαγές που επήλθαν τόσο στα φορολογικά έντυπα όσο και στη φορολογία των φυσικών προσώπων.

SHARE