Μητσοτάκης: Όποτε και να γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει-Υπάρχουν πλέον προϋποθέσεις για διαμόρφωση εθνικής γραμμής στο προσφυγικό

Να βρίσκονται σε ετοιμότητα γιατί κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν εκλογές, ζήτησε από τα κομματικά στελέχη της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κοπή πίτας της κομματικής οργάνωσης Βρυξελλών.

Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητά του πώς όποτε και να γίνουν εκλογές θα τις κερδίσει. Είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι εκλογές, δεν εξαρτάται από εμάς, όμως όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει. Ήδη υπάρχει αλλαγή του δημοσκοπικού χάρτη σε σχέση με την εικόνα που υπήρχε πριν από μερικούς μήνες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως παρά την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση, τόνισε πώς αν αυτή κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση σε κάποια θέματα, το κόμμα του θα την στηρίξει και ως παράδειγμα ανέφερε το προσφυγικό όπου παρά τα λάθη τις τελευταίες ημέρες διαμορφώνονται προϋποθέσεις για εθνική γραμμή:

«Αν η κυβέρνηση κινηθεί σε κάποια θέματα στην σωστή κατεύθυνση, τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να την στηρίξουμε», δήλωσε και πρόσθεσε ότι έστω και με καθυστέρηση η κυβέρνηση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση στο πρσφυγικό, έχοντας εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Στο προσφυγικό, συνέχισε, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για διαμόρφωση εθνικής γραμμής, και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν θα αποδώσει γιατί και στην Ευρώπη αναπτύσσονται λαϊκιστικές φωνές και υπάρχουν χώρες που προσπαθούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους».